Prestatieladder

Trede voor trede naar een duurzaam, CO2-neutraal en veilige organisatie met de prestatieladders  

Aantonen dat je als organisatie inzet op duurzaamheid, veiligheid of het verlagen van de CO2-uitstoot kan door middel van een (prestatie)ladder. Met een ladder heb je de mogelijkheid om je organisatie in vijf stappen (niveaus) te verbeteren en je daarvoor te laten certificeren. De prestatieladder gaat minder uit van sturing door middel van regelgeving en voorschriften, waardoor er meer ruimte ontstaat voor creativiteit en innovatie.  

Welke prestatieladder is voor jou van toepassing?  

De CO2-Prestatieladder  

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2 en bestaat uit vijf niveaus. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan CO2 gereduceerd worden door energiebesparingen en het gebruik van duurzame materialen. 

De Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder)  

De Safety Culture Ladder creëert bewustzijn op het gebied van veiligheid. De Safety Culture Ladder biedt handvatten voor organisaties om technische en organisatorische maatregelen nemen, op het gebied van veiligheid. Het doel is zo veilig en gezond mogelijk te kunnen werken binnen de organisatie. 

De MVO-Prestatieladder  

De MVO-Prestatieladder maakt – net zoals de CO2-Prestatieladder – gebruik van treden om aan te tonen wat het maatschappelijke niveau is van een bedrijf. Je kunt instromen op een specifieke trede, afhankelijk van je maatschappelijke prestaties en gekozen thema’s. Er zijn 7 kernthema’s en 31 MVO-thema’s die je door middel van een managementsysteem kunt ontwikkelen. De MVO-Prestatieladder is geïnspireerd op internationaal geaccepteerde documenten, zoals de ISO 26000, de ISO 9001 en de Global Report Initiative. Deze laatste ondersteunt de SDG’s (Sutainable Development Goals) die zijn geformuleerd door de Verenigde Naties.

Committed to Compliance and Certification

Voldoe aan geldende wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit, veiligheid en gezondheid van medewerkers, milieu en duurzaamheid en informatiebeveiliging.

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons