ZKN-keurmerk

Het ZKN-keurmerk

Het keurmerk voor Zelfstandige Klinieken Nederland wordt ook wel ZKN-keurmerk genoemd en is een exclusief Nederlands keurmerk voor kleinere en grotere (zorg)klinieken in Nederland. De Nederlandse zorg kent een aantal normen die vergelijkbaar zijn met het ZKN-keurmerk, zoals de ISO en HKZ. Hoewel het ZKN-keurmerk niet zo veel bekendheid geniet als de ISO en HKZ, is dat snel aan het veranderen. Het ZKN-keurmerk heeft inmiddels een unieke positie in de Nederlandse zorg omdat het keurmerk is ontwikkeld en gekoppeld aan de brancheorganisatie voor Zelfstandige Klinieken Nederland. Waar QVOX als externe en objectieve partner aan verbonden is. 

Het ZKN-keurmerk is belangrijk voor zorgverzekeraars

Met het ZKN-keurmerk mag je erop vertrouwen dat processen rondom de kwaliteit van zorg goed zijn ingericht. Met name rondom patiëntveiligheid. Het is een soort garantie dat een kliniek veilige zorg verleent. Iets wat ook zorgverzekeraars enorm belangrijk vinden. 

Het kan zijn dat de zorgverzekeraar bij het aangaan van een (nieuw) contract als eis stelt dat de kliniek voldoet aan een van de zorg gerelateerde normen zoals ISO, HKZ of ZKN. Zorgverzekeraars kunnen er namelijk voor kiezen om alleen contracten af te sluiten met klinieken die een gekwalificeerd managementsysteem hebben.

ZKN-keurmerk

ZKN-keurmerk
Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons