Pentesten

Laat je systemen checken op kwetsbaarheden met pentesten

Met de komst en groei van het gebruik van online systemen, heeft ook cybercriminaliteit een enorme boost gekregen. Hackers vinden steeds vaker hun ingang via camera's, computers en machines waardoor ze vrije toegang hebben tot het complete netwerk. Ethisch hackers kunnen die vernuftige technieken op een positieve manier inzetten waardoor jouw organisatie continu is voorbereid op het gevaar. We noemen dat ook wel pentesten. Een toets waarbij systemen worden getest op kwetsbaarheden die vervolgens ook daadwerkelijk worden gebruikt om in het systeem in te breken. Het grote verschil is dat deze informatie vervolgens kan worden gebruikt om beveiligingsgaten te dichten en risico's te verkleinen. 

Wanneer doe je een pentest?

Pentesten leveren waardevolle informatie over kwetsbaarheden in systemen die organisaties gebruiken en is een vaak ingezette methode voor cybersecurity. Heb je een website? Maak je gebruik van servers? Heb je een nieuwe machine aangeschaft voor je productie? Dan kun je een pentest inzetten om eventuele kwetsbaarheden in kaart te brengen.

Pentesten worden vaak gedaan in organisaties waar men afhankelijk is van hun ICT-omgeving. Maar vergeet niet; hackers maken steeds vaker misbruik van de kwetsbaarheden in de systemen van kleine organisaties en zzp'ers. 

Uitkomsten en bevindingen van pentesten

Ethisch hacken is niet voor iedereen. Daar heb je kennis en middelen voor nodig én je moet bijblijven in een wereld die continu in beweging is. Op basis van de uitkomsten van een pentest, stellen we een rapport op met aanbevelingen op verschillende lagen en expertises binnen een organisatie. Van managementdoelstellingen tot advies voor het dichten van een lek of algemeen advies voor het beveiligen van je ICT-omgeving.

Maar, niemand heeft iets aan een rapport dat onderin de la belandt. Dus kan het helpen om samen met ons een actieplan op te stellen en gebruik te maken van onze experts, tot de problemen zijn opgelost. Wil je structureel aan de slag met informatiebeveiliging en privacy? Maak dan gebruik van ons servicecontract. 

Cybersecurity As a Service

Pentesten zijn vaak een vast en hoog gewaardeerd onderdeel van informatiebeveiliging en cybersecurity. Net zoals DPIA's, interne audits, certificering en een nulmeting. Hackers zitten niet stil en we maken steeds vaker en meer gebruik van systemen die verbonden zijn met het internet. Daarom is bijblijven essentieel. Eenmalig een pentest uitvoeren en verbeteringen doorvoeren? Dat is een begin.

Daarom raden we het organisaties, waar integriteit en vertrouwelijkheid van belang zijn en die waardevolle informatie en gegevens verzamelen, aan om gebruik te maken van een servicecontract. Een alles-in-één aanpak, waarbij je niet alleen toegang krijgt tot onze experts maar ook tot een uitgebreide toolbox met middelen die jouw organisatie enorm versterken op het gebied van cybersecurity. 

Alles over informatiebeveiliging

In deze aflevering hebben we het over informatiebeveiliging. Een verzamelterm voor het veilig verzamelen, verwerken, beheren en delen van informatie. Wat houdt informatiebeveiliging in en wat zijn dé tips voor goed beveiligde online en offline processen rondom informatie? Handige handvatten voor ondernemers die niet alleen goed gebruik willen maken van informatie, bijvoorbeeld in hun business model, maar ook informatie op een juiste manier willen beheren. Luister snel naar QTALK!

Luister de podcast

Alles over informatiebeveiliging

Hoe wil je aan de slag?
Opleidingen
Opleidingen:

In de QVOX Academy bieden we vakspecifieke opleidingen en trainingen aan om zo je kennis te vergroten en competenties te ontwikkelen. 

Projecten
Projecten:

In samenwerking met de specialisten van QVOX werk je projectmatig toe naar een certificering of realiseren we de gewenste verandering. 

Services
Services:

Hercertificering of onderhoud van het kwaliteitssysteem kun je aan ons uitbesteden. Met ons service contract houden we je scherp en brengen we in kaart waar kansen liggen. Zonder zorgen en met zekerheid van de kwaliteit zoals je die van ons bent gewend. 

Neem contact op met een van onze experts en volg ons spoor naar certificering en compliance. 

Deze organisaties hebben gekozen voor QVOX