Pentesten

Ontdek de kracht van pentesten

Welkom bij QVOX, jouw toegangspoort tot een veiligere digitale wereld. Ben je op zoek naar inzicht in de kwetsbaarheden van je IT-systemen? Dan ben je op de juiste plek. Een pentest, kort voor penetration testing, is een gesimuleerde aanval op jouw computersystemen. Legale, ethische hackers gaan op realistische wijze op zoek naar zwakke plekken in applicaties, netwerken en systemen, vergelijkbaar met hoe een kwaadwillende hacker te werk zou gaan. Deze testen geven je niet alleen inzicht in de risico's en kwetsbaarheden, maar stellen je ook in staat om gerichte maatregelen te nemen om uw beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Pentest uitvoeren

Voor een goede pentest doorlopen wij de volgende stappen met jou:

  1. Intake en kennismaking
  2. Scope bepaling 
  3. Offerte en formele opdracht
  4. Pentest programma opstellen
  5. Vrijwaringsverklaring
  6. Uitvoering van de pentest
  7. Rapportage 
  8. Presentatie van de resultaten en te nemen actie

Pentest met het CCV Keurmerk Cyber Pentest

Overweeg je een pentest uit te laten voeren, dan is het belangrijk om voor een pentest met het CCV Keurmerk Cyber Pentest te kiezen. Dit zijn gecertificeerde pentesten waarvan gecontroleerd is dat de pentester persoonlijk gekwalificeerd is en het proces op de juiste manier wordt uitgevoerd. QVOX is ISO 9001, ISO 27001 én CCV Keurmerk Cyber Pentest gecertificeerd. 

Meer informatie over pentesten

Wil je meer weten over hoe QVOX je kan helpen bij het beschermen van digitale activa? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe onze slimme pentesten je kunnen helpen de organisatie te beschermen tegen cyberdreigingen. Met QVOX st je sterker in de digitale wereld.

 

Wanneer doe je een pentest?

Pentesten leveren waardevolle informatie over kwetsbaarheden in systemen die organisaties gebruiken en is een vaak ingezette methode voor cybersecurity. Heb je een website? Maak je gebruik van servers? Heb je een nieuwe machine aangeschaft voor je productie? Dan kun je een pentest inzetten om eventuele kwetsbaarheden in kaart te brengen.

Pentesten worden vaak gedaan in organisaties waar men afhankelijk is van hun ICT-omgeving. Maar vergeet niet; hackers maken steeds vaker misbruik van de kwetsbaarheden in de systemen van kleine organisaties en zzp'ers. 

Uitkomsten en bevindingen van pentesten

Ethisch hacken is niet voor iedereen. Daar heb je kennis en middelen voor nodig én je moet bijblijven in een wereld die continu in beweging is. Op basis van de uitkomsten van een pentest, stellen we een rapport op met aanbevelingen op verschillende lagen en expertises binnen een organisatie. Van managementdoelstellingen tot advies voor het dichten van een lek of algemeen advies voor het beveiligen van je ICT-omgeving.

Maar, niemand heeft iets aan een rapport dat onderin de la belandt. Dus kan het helpen om samen met ons een actieplan op te stellen en gebruik te maken van onze experts, tot de problemen zijn opgelost. Wil je structureel aan de slag met informatiebeveiliging en privacy? Maak dan gebruik van ons servicecontract. 

Cybersecurity as a Service

Pentesten zijn vaak een vast en hoog gewaardeerd onderdeel van informatiebeveiliging en cybersecurity. Net zoals DPIA's, interne audits, certificering en een nulmeting. Hackers zitten niet stil en we maken steeds vaker en meer gebruik van systemen die verbonden zijn met het internet. Daarom is bijblijven essentieel. Eenmalig een pentest uitvoeren en verbeteringen doorvoeren? Dat is een begin.

Daarom raden we het organisaties, waar integriteit en vertrouwelijkheid van belang zijn en die waardevolle informatie en gegevens verzamelen, aan om gebruik te maken van een servicecontract. Een alles-in-één aanpak, waarbij je niet alleen toegang krijgt tot onze experts maar ook tot een uitgebreide toolbox met middelen die jouw organisatie enorm versterken op het gebied van cybersecurity. 

Alles over informatiebeveiliging

In deze aflevering hebben we het over informatiebeveiliging. Een verzamelterm voor het veilig verzamelen, verwerken, beheren en delen van informatie. Wat houdt informatiebeveiliging in en wat zijn dé tips voor goed beveiligde online en offline processen rondom informatie? Handige handvatten voor ondernemers die niet alleen goed gebruik willen maken van informatie, bijvoorbeeld in hun business model, maar ook informatie op een juiste manier willen beheren. Luister snel naar QTALK!

Luister de podcast

Alles over informatiebeveiliging

FAQ
FAQ

Pentest

Wat is een pentest?

Een pentest, of penetratietest, is een grondige security-audit waarbij onze experts systematisch uw IT-infrastructuur testen op zwakke plekken. Dit omvat zowel technische als menselijke aspecten om potentiële kwetsbaarheden op te sporen voordat kwaadwillenden dat doen.

Wanneer heb je een pentest nodig?

Een pentest is essentieel voor elk bedrijf dat waarde hecht aan data- en systeembeveiliging. Het is raadzaam om periodieke pentests uit te voeren, vooral na belangrijke systeemwijzigingen, updates of nieuwe implementaties.

Wat zijn de kosten van een penetratietest?

De kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van uw systeem en de diepgang van de test die nodig is. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Wat zijn de verschillen tussen een pentest en een vulnerability scan?

Een pentest gaat verder dan een vulnerability scan door actief zwakke plekken te exploiteren en het algehele risico van een aanval te evalueren. Een vulnerability scan identificeert alleen bekende kwetsbaarheden zonder deze daadwerkelijk te testen op impact.

Hoe lang duurt een pentest?

De duur van een pentest hangt af van de complexiteit van uw systeem en de doelstellingen van de test. Dit kan variëren van enkele dagen tot weken voor uitgebreide tests.

Wie voert de pentest uit?

Bij QVOX worden al de pentests uitgevoerd door gecertificeerde security-professionals met uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van cyberbeveiliging. Dit is ook een van de eisen van het CCV Keurmerk Cyber Pentest.

Wat gebeurt er na een pentest?

Na het voltooien van de pentest ontvangt u een gedetailleerd rapport met bevindingen, aanbevelingen en mogelijke oplossingen. Ons team staat klaar om u te ondersteunen bij het implementeren van de aanbevolen verbeteringen.

Worden mijn gegevens beschermd tijdens de pentest?

Ja, bij QVOX nemen we de bescherming van uw gegevens uiterst serieus. Al onze pentestactiviteiten worden uitgevoerd met strikte vertrouwelijkheid en conform de geldende wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Hoe vaak moet ik een pentest laten uitvoeren?

Wij adviseren periodieke pentests, bijvoorbeeld jaarlijks of na significante wijzigingen in uw IT-infrastructuur. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw beveiligingsmaatregelen up-to-date blijven en uw systemen beschermd zijn tegen de nieuwste bedreigingen.

Deze organisaties kozen QVOX voor cybersecurity