CO2 Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2 en bestaat uit vijf niveaus. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan CO2 gereduceerd worden door energiebesparingen en het gebruik van duurzame materialen. De prestatieladder werkt niet met regelgeving voor productiemiddelen of voorschriften, maar creëert ruimte voor creativiteit en stimuleert nieuwe ideeën. Organisaties die zich laten certificeren volgens de prestatieladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Ook levert het, afhankelijk van het behaalde niveau, voordeel op bij aanbestedingen.

CO2 Prestatieladder

CO2 Prestatieladder Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) MVO-Prestatieladder
Wat is de CO2-prestatieladder?

De CO2-prestatieladder is door ProRail bedacht met als doel de eigen CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen. Met de inzichten in de uitstoot kunnen we gezamenlijk opzoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen. De CO2-prestatieladder is net zoals de Safety Culture Ladder en de MVO-prestatieladder gebaseerd op vijf niveaus (treden) waarmee je kunt aantonen hoe jouw organisatie scoort op belangrijke thema's.

Voor wie is de CO2-Prestatieladder?

Heb je als organisatie de doelstelling om meer energie te besparen? Dan is de CO2-prestatieladder het perfecte middel om mee aan de slag te gaan. Tegenwoordig wordt de CO2-prestatieladder en de certificering daarvan gezien als voordeel bij een inschrijving voor aanbestedingen

Combineren met de ISO 14001 en ISO 50001

Wil jij met jouw organisatie niet alleen CO2 reduceren maar ook werken aan een beter milieu? Combineer de implementatie en de certificering dan met die van de ISO 14001 norm. Deze norm is gericht op milieumanagement. Hierbij wordt een managementsysteem geïmplementeerd, wat zorgt voor inzicht en sturing op alle processen binnen jouw organisatie die van invloed zijn op het milieu.Een andere complementaire norm is de ISO 50001, gericht op energiemanagement. Met beide normen creëer je in samenhang met de CO2-prestatieladder een duurzame bedrijfsvoering, met focus op de toekomst.

Alles wat je moet weten over certificering


We kennen inmiddels duizenden normen die je kunt laten certificeren. Normen voor producten, processen, organisaties en zelfs voor personen. Vaak heeft een certificering betrekking op een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld de manier waarop er met kwaliteit wordt omgegaan, maar ook voor thema's zoals milieu en duurzaamheid, informatiebeveiliging en veiligheid op de werkvloer bestaan normen en certificeringen. Wil je meer over het certificeringsproces leren? Download onze whitepaper. 

QVOX whitepaper "Certificering"
Hoe wil je aan de slag?
Opleidingen
Opleidingen:

In de QVOX Academy bieden we vakspecifieke opleidingen en trainingen aan om zo je kennis te vergroten en competenties te ontwikkelen. 

Projecten
Projecten:

In samenwerking met de specialisten van QVOX werk je projectmatig toe naar een certificering of realiseren we de gewenste verandering. 

Services
Services:

Hercertificering of onderhoud van het kwaliteitssysteem kun je aan ons uitbesteden. Met ons service contract houden we je scherp en brengen we in kaart waar kansen liggen. Zonder zorgen en met zekerheid van de kwaliteit zoals je die van ons bent gewend. 

Neem contact op met een van onze experts en volg ons spoor naar certificering en compliance. 

FAQ
FAQ

CO2-prestatieladder

Wat is de CO2-prestatieladder?

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2 en bestaat uit vijf niveaus. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan CO2 gereduceerd worden door energiebesparingen en het gebruik van duurzame materialen. De prestatieladder werkt niet met regelgeving voor productiemiddelen of voorschriften, maar creëert ruimte voor creativiteit en stimuleert nieuwe ideeën.

Waarom laten organisaties zich certificeren voor de CO2-prestatieladder?

Organisaties die zich laten certificeren volgens de prestatieladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Ook levert het, afhankelijk van het behaalde niveau, voordeel op bij aanbestedingen.

Voor wie is de CO2-prestatieladder bedoeld?

De CO2-prestatieladder is voornamelijk interessant voor energie-intensieve organisaties in bijvoorbeeld de bouw of GWW-sector. Maar duurzaamheid is voor alle organisaties interessant, voornamelijk door steeds strenger wordende wet- en regelgeving. Wil je voorbereid zijn op de toekomst én voordelen hebben tijdens aanbestedingen? Dan kan de CO2-prestatieladder ook voor jou zijn.

Wat kan QVOX betekenen in de CO2-prestatieladder?

Wij kunnen jouw organisatie helpen met het behalen van het gewenste niveau op de CO2-prestatieladder. Hierbij bieden wij ondersteuning bij het opstellen van documenten, vaststellen van verbeteringen, het voeren van de CO2-administratie en begeleiding naar de certificering. Maar ook na de certificering blijven wij organisaties ondersteunen met het opstellen van een footprint en energiebeoordeling.

Heb je onze nieuwste podcast al geluisterd?


QVOX is de vooruitgeschoven post voor compliance en certificering. Met onze 25 jaar ervaring zijn we dé partner die bedrijven en ondernemers laat groeien naar nieuw leiderschap. In onze podcast #QTALK gaan we in gesprek met oprichter en directeur Marcel Vos over actuele thema's en de impact op jouw organisatie. Bijvoorbeeld over milieu en duurzaamheid, kwaliteit, informatiebeveiliging en veiligheid op de werkvloer

Luister naar QTALK!

Welk thema spreekt jou aan?