CO2 Prestatieladder

Helpt organisaties bij het reduceren van hun CO2-uitstoot

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2 en bestaat uit vijf niveaus. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan CO2 gereduceerd worden door energiebesparingen en het gebruik van duurzame materialen. De prestatieladder werkt niet met regelgeving voor productiemiddelen of voorschriften, maar creëert ruimte voor creativiteit en stimuleert nieuwe ideeën. Organisaties die zich laten certificeren volgens de prestatieladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Ook levert het, afhankelijk van het behaalde niveau, voordeel op bij aanbestedingen.

Voor wie is de CO2-Prestatieladder? 

Heb je als organisatie de doelstelling om meer energie te besparen? Dan is de CO2-prestatieladder het perfecte middel om mee aan de slag te gaan. Tegenwoordig wordt de CO2-prestatieladder en de certificering daarvan gezien als voordeel bij een inschrijving voor aanbestedingen. Hoe hoger de certificering op de prestatieladder, hoe hoger het voordeel. Bedrijven die de CO2-Prestatieladder toepassen zijn meestal energie-intensieve organisaties in bijvoorbeeld de bouw of GWW-sector.

De CO2-Prestatieladder 

De CO2-prestatieladder is door ProRail bedacht met als doel de eigen CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen. Met de inzichten in de uitstoot kunnen we gezamenlijk opzoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen. We testen, implementeren en verankeren de mogelijkheden in de gehele interne bedrijfsvoering. Uiteindelijk kunnen we de opgedane kennis en ervaring delen met branchegenoten. Neem je plek in als verantwoordelijke en word keypartner van andere bedrijven en instellingen om gezamenlijk toe te werken naar een betere wereld met minder CO2-uitstoot.

Combineer de Prestatieladder met ISO 14001 en ISO 50001

Wil jij met jouw organisatie niet alleen CO2 reduceren maar ook werken aan een beter milieu? Combineer de implementatie en de certificering dan met die van de ISO 14001 norm. Deze norm is gericht op milieumanagement. Hierbij wordt een managementsysteem geïmplementeerd, wat zorgt voor inzicht en sturing op alle processen binnen jouw organisatie die van invloed zijn op het milieu. 

Een andere complementaire norm is de ISO 50001. Deze norm richt zich in dezelfde structuur als de ISO 14001 op energiemanagement. Weinig organisaties hebben zowel de ISO 14001, als de ISO 50001 én een goede score op de CO2-prestatieladder. Naast het besparen op energiekosten en het verminderen van de CO2-uitstoot creëer je een duurzame bedrijfsvoering, met focus op de toekomst.

De CO2-Prestatieladder van QVOX

Wij kunnen jouw organisatie helpen met het behalen van het gewenste niveau op de CO2-prestatieladder. Hierbij bieden wij ondersteuning bij het opstellen van documenten, vaststellen van verbeteringen, het voeren van de CO2-administratie en begeleiding naar de certificering. Maar ook na de certificering blijven wij organisaties ondersteunen met het opstellen van een footprint en energiebeoordeling.

CO2 Prestatieladder

CO2 Prestatieladder Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) MVO-Prestatieladder
Waar ligt onze kracht?

Vanuit een integrale visie op organisatie, mensen en techniek kunnen we bedrijven verder helpen op het gebied van kwaliteit en management. We weten wat er speelt in de wereld en kunnen daardoor die partner zijn die weet welke topics belangrijk zijn voor de continuïteit van jouw bedrijf. Denk aan informatiebeveiliging en veilig werken. We hebben meerdere disciplines in huis, bedienen meerdere branches, hebben aangesloten partners en de juiste middelen en mensen. Kortom, we hebben in de afgelopen 25 jaar een complete dienstverlening opgebouwd rondom management en organisatie. Met als doel groei, stabiliteit en uiteraard kwaliteit.   

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons