VCU certificering

VCU certificering

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en is er voor organisaties die personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. 

VCU richt zich op Veiligheid en Gezondheid en heeft als doel dat er bij het matchen van uitzendkrachten voldoende aandacht wordt besteed aan risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid. Een bedrijf dat VCU gecertificeerd wil worden moet ook over een NEN 4400-1 certificering beschikken. 

Voor wie is de VCU bedoeld? 

VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met mogelijk verhoogde risico’s in een risicovolle werkomgeving. Vaak gaat het om bouw-, installatie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. 

VCU is niet bedoeld voor bedrijven die zelf opdrachten aannemen, daarvoor is VCA bedoeld. 

QVOX dienstverlening bij begeleiding VCU? 

Wij kunnen zelfstandige uitzendbureaus al in 3 bezoeken naar een gegarandeerde VCU certificering begeleiden. Maar uiteraard bieden wij ook een maatwerk oplossingen voor grotere uitzendorganisaties, eventueel met gebruik van het eQuse online managementsysteem. Hierbij profiteer je van een multisite oplossing die garandeert dat alle vestigingen met hetzelfde VCU systeem werken. Bijkomend voordeel is dat de externe audit grotendeels via een steekproef verloopt. 

Het VCU certificeringstraject 

Met onze begeleiding zorgen wij voor een snelle certificering van de VCU norm. Hiervoor kijken wij eerst naar de VCU normeisen. Deze zijn opgedeeld in de volgende hoofdstukken: 

 • Organisatie 
 • Veiligheids- en gezondheidsbeleid 
 • Vakopleiding, ervaring, VG-opleiding en medische geschiktheid 
 • Aanvraag, selectie, instructie, controle en evaluatie 
 • Ongevallen met verzuim/werk-verlet 
 • Bedrijfsgezondheidszorg 

Wordt aan alle normeisen voldaan vragen wij een certificering aan. Het proces voor een VCU certificering verloopt als volgt: 

 • De certificerende instantie plant met u 2 auditdata voor respectievelijk de fase 1 en fase 2 beoordeling. 
 • Je ontvangt van de certificerende instantie een auditplanning voor fase 1 en fase 2. 
 • Tijdens het fase 1 bezoek wordt het kwaliteitssysteem beoordeeld bij u op kantoor. Als dit positief wordt afgesloten kan het fase 2 bezoek plaatsvinden. 
 • Tijdens het fase 2 bezoek wordt de implementatie getoetst door middel van interviews en een projectbezoek. Aan het eind van deze audit ontvang je het oordeel van de auditor. 
 • Je ontvangt binnen circa een week het auditrapport met het oordeel en eventuele acties. 
 • Het rapport van de auditor wordt door de certificerende instantie beoordeeld en binnen enkele weken ontvang je het officiële certificaat dat 3 jaar geldig is. 

Na de eerste VCU certificering vinden er jaarlijks geplande herbeoordelingen plaats bij jou op kantoor en worden projecten bezocht. De auditor legt verder uit hoe dit in zijn werk gaat. 

 

VCU certificering

VCA certificering VCU certificering
Waar ligt onze kracht?

Vanuit een integrale visie op organisatie, mensen en techniek kunnen we bedrijven verder helpen op het gebied van kwaliteit en management. We weten wat er speelt in de wereld en kunnen daardoor die partner zijn die weet welke topics belangrijk zijn voor de continuïteit van jouw bedrijf. Denk aan informatiebeveiliging en veilig werken. We hebben meerdere disciplines in huis, bedienen meerdere branches, hebben aangesloten partners en de juiste middelen en mensen. Kortom, we hebben in de afgelopen 25 jaar een complete dienstverlening opgebouwd rondom management en organisatie. Met als doel groei, stabiliteit en uiteraard kwaliteit.   

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel of app ons