BRL 6000

BRL 6000 - Installatietechniek  

Hoe veilig zijn jouw gas-, elektra-, water- en/of warmtepompinstallaties? Met het BRL 6000-certificaat is twijfel niet meer mogelijk. Je weet hoe je gas- (BRL 6000 deel 4-6), elektra-(BRL 6000 deel 1-3), water (BRL 6000 deel 7-8) en/of warmtepompinstallaties (BRL 6000 deel 21) ontwerpt, aanlegt en veilig beheert.   Hoe veilig zijn jouw gas-, elektra-, water- en/of warmtepompinstallaties? Met het BRL 6000-certificaat is twijfel niet meer mogelijk. Je weet hoe je gas- (BRL 6000 deel 4-6), elektra-(BRL 6000 deel 1-3), water (BRL 6000 deel 7-8) en/of warmtepompinstallaties (BRL 6000 deel 21) ontwerpt, aanlegt en veilig beheert.   

Een BRL 6000 certificeringstraject

Onze QVOX-adviseurs hebben advies- en auditervaring op het gebied van BRL 6000 certificeringen. Ze helpen je door allereerst een kwaliteitshandboek op te stellen en bereiden je voor op een succesvolle certificering door een onafhankelijke certificeringsorganisatie zoals DEKRA, TÜV Nederland of KIWA. Dat opent de deuren naar nieuwe installatie-opdrachten. 

De BRL 6000 bestaat uit een algemeen deel, dat aangevuld wordt met specifieke delen.

BRL 6000 deel 1-3 Elektracertificering  

Ontwerpt, installeert en beheer je elektrotechnische installaties voor woningen met utiliteit <80kWh of utiliteit > 80 kWh? Zorg dan voor een BRL 6000 deel 1-3 certificaat. Voor opdrachtgevers is dat certificaat hét bewijs dat jouw organisatie kwaliteit levert, echte professionals in dienst heeft en dat de documentatie van processen op orde is.  

BRL 6000 deel 4-6 Gascertificering  

Ontwerp en installeer je kleine, middelgrote of grote gasinstallaties? Wij helpen jou met de BRL 6000 deel 4-6 certificering. Voor opdrachtgevers is dit certificaat hét bewijs dat je bevoegd en bekwaam bent om gasinstallaties aan te sluiten, dat je echte professionals in dienst hebt en je werk goed documenteert.  

BRL 6000 deel 7-8 Watercertificering

BRL 6000 deel 07-08 is bedoeld voor installateurs die onder eigen naam waterleidinginstallaties ontwerpen en installeren.  

De norm geeft richtlijnen voor de kwaliteitsbeheersing, de toepassing van normen en de deskundigheid van monteurs. Verder bevat het eisen voor het documenteren van installaties.  

BRL 6000 deel 21 Warmtepompcertificering  

Het BRL 6000-21 certificaat is een verplicht certificaat voor installatiebedrijven die werken aan het bovengrondse deel van het bodemenergiesysteem. Voor het ondergrondse deel en het beheer van bodemenergiesystemen is een andere certificering van toepassing, namelijk de BRL SIKB 11000 

Met het BRL 6000-21 certificaat kun jij als installatieprofessional aantonen dat het deel van het warmtepompsysteem waar jij je mee bezighoudt (ontwerp, installatie, of beheer) voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in de BRL 6000-21 norm. De norm kent eisen voor een ‘algemeen deel’ die in principe altijd gelden, ongeacht het soort installatie, en eisen specifiek voor de volgende zes deelgebieden:  

  • Ontwerpen van Energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen. 
  • Installeren van Energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen.  
  • Beheren van Energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen.  
  • Ontwerpen van Energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en utiliteitsgebouwen.  
  • Installeren van Energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en utiliteitsgebouwen.
  • Beheren van Energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en utiliteitsgebouwen. 

Certificeren met QVOX 

Een hoop informatie. Maar wat betekent de BRL 6000 voor jouw organisatie? Voor de professionals die je in dienst hebt? Voor de machines en andere techniek die je gebruikt om je werk te kunnen doen? Certificeren kan ingrijpend zijn. Dus waarom niet zoeken naar een partij die jou begeleidt, van A tot Z? QVOX adviseert over oplossingen, kansen en externe ontwikkelingen die voor jou van waarde zijn. Wij laten onze opdrachtgevers niet spoorzoeken, maar leiden hen trefzeker naar succes. Daarnaast ondersteunen wij bij de inzet van applicaties, dashboards en systemen die kwaliteit en management op elk niveau monitoren en aanscherpen.  

Waar ligt onze kracht?

Vanuit een integrale visie op organisatie, mensen en techniek kunnen we bedrijven verder helpen op het gebied van kwaliteit en management. We weten wat er speelt in de wereld en kunnen daardoor die partner zijn die weet welke topics belangrijk zijn voor de continuïteit van jouw bedrijf. Denk aan informatiebeveiliging en veilig werken. We hebben meerdere disciplines in huis, bedienen meerdere branches, hebben aangesloten partners en de juiste middelen en mensen. Kortom, we hebben in de afgelopen 25 jaar een complete dienstverlening opgebouwd rondom management en organisatie. Met als doel groei, stabiliteit en uiteraard kwaliteit.   

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel of app ons