BRL SIKB 11000

Voor werken met ondergrondse bodemenergiesystemen

In de BRL SIKB 11000 gaat het om een correcte uitvoer van ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud van het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen (warmtepompen). Deze beoordelingsrichtlijn en het daarbij horende protocol 11001, vormen samen het certificatieschema voor het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen. In deze norm speelt kwaliteitsmanagement ook een belangrijke rol en daarom is het belangrijk voldoen aan de norm voor kwaliteitsmanagement, de ISO 9001.

BRL SIKB 11000 voor bedrijven die bodemenergiesystemen ontwerpen, aanleggen en onderhouden 

BRL SIKB 11000 is bedoeld voor bedrijven die het ondergrondse deel van bodemenergiesysteem ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Dit is de installatie die de warmtebron in de bodem verbindt met de energie-installatie (de warmtepomp). Organisaties die dit uitvoeren zijn vaak bedrijven die ook mechanische boringen verzorgen (conform SIKB BRL 2100) of installatiebedrijven.

Van ontwerp tot beheer 

De reikwijdte van het certificaat kan één of meerdere scopes omvatten. Hiermee bedoelen we dat de toetsing plaatsvindt op één of meerdere fases, aan de hand van de volgende onderwerpen: ontwerp, detail-engineering, realisatie en beheer en onderhoud. Is jouw organisatie betrokken bij meerdere fases? Dan moet je deze meenemen in de certificering.

Ontwerp

In de ontwerpfase gaat het om de activiteiten die nodig zijn voor het ontwerp van het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem.

Detail-Engineering

In de detail-engineering fase gaat het om de activiteiten die nodig zijn voor het ontwerp van het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem.

Realisatie

Het gaat in de realisatiefase om de activiteiten die nodig zijn om het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem aan te leggen, in bedrijf te stellen, te testen en gedurende twee jaar na oplevering te onderhouden.

Beheer en onderhoud

In de beheer- en onderhoudsfase gaat het om de activiteiten die nodig zijn om het ondergronds deel van een bodemenergiesysteem te beheren en te onderhouden.

Het spoor naar een BRL SIKB 11000 met QVOX

Wij adviseren over oplossingen, kansen en externe ontwikkelingen die voor jouw bedrijf van waarde zijn. Wij laten onze opdrachtgevers niet spoorzoeken, maar leiden hen trefzeker naar succes.

We vinden het belangrijk samen te groeien naar een langdurige relatie. Dat geldt voor de relatie met onze klanten én met onze partners. Wij spreken jouw taal, zijn deskundig en blijven onszelf continu vernieuwen om voor jou het beste spoor naar kwaliteit en succes te leggen. Dat betekent ook dat we de juiste persoon op de juiste plaats willen hebben en dat we specialisten in huis hebben met de nodige vak- en/of branchekennis.

 

 

Voor wie is BRL SIKB 11000 bedoeld?

BRL SIKB 11000 is bedoeld voor bedrijven die het ondergrondse deel van bodemenergiesysteem ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Dit is de installatie die warmtebron in de bodem verbindt met de energie installatie (de warmtepomp). Organisaties die dit uitvoeren zijn vaak bedrijven die ook mechanische boringen verzorgen (conform SIKB BRL 2100) of installatiebedrijven.

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen