BRL SIKB 11000 - Bodemenergie

BRL SIKB 11000 heeft tot doel een correcte uitvoer van ‘ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud’ van het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen (warmtepompen). Deze beoordelingsrichtlijn en het daarbij horende protocol 11001, vormen samen het certificatieschema voor het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen. In deze norm speelt kwaliteitsmanagement ook een belangrijke rol en is daarom te combineren met de norm voor kwaliteitsmanagement, de ISO 9001.

Moet jij voldoen aan de BRL SIKB 11000?

BRL SIKB 11000 is bedoeld voor bedrijven die het ondergrondse deel van bodemenergiesysteem ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Dit is de installatie die warmtebron in de bodem verbindt met de energie-installatie (de warmtepomp). Organisaties die dit uitvoeren zijn vaak bedrijven die ook mechanische boringen verzorgen (conform SIKB BRL 2100) of installatiebedrijven.  

Welke maatregelen zijn voor jou van toepassing?

De reikwijdte van het certificaat kan één of meerdere scopes omvatten. Hiermee wordt bedoeld dat toetsing plaatsvindt op één of meerdere van onderstaande onderwerpen. Indien jouw organisatie betrokken is bij meerdere onderdelen moet je deze meenemen bij de certificering. De verschillende scopes zijn:  

  • Ontwerp van open (1a) of gesloten (1b) systemen  
  • Detailengineering van open (2a) of gesloten (2b) systemen   
  • Realisatie van open (3a) of gesloten (3b) systemen  
  • Beheer en onderhoud van open (4a) of gesloten (4b) systemen   

Ontwerp

De activiteiten die nodig zijn voor het ontwerp van het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem. Dit betreft uitsluitend de activiteiten die in deze BRL en in hoofdstuk 4 en 8 van protocol 11001 zijn beschreven.

Detail-engineering

De activiteiten die nodig zijn voor het ontwerp van het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem. Dit betreft uitsluitend de activiteiten die in deze BRL en in hoofdstuk 5 en 9 van protocol 11001 zijn beschreven.

Realisatie

De activiteiten die nodig zijn om het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem aan te leggen, in bedrijf te stellen, te testen en gedurende twee jaar na oplevering te onderhouden. Dit betreft uitsluitend de activiteiten die in deze BRL en in hoofdstuk 6 en 10 van protocol 11001 zijn beschreven.

Beheer en onderhoud

De activiteiten die nodig zijn om het ondergronds deel van een bodemenergiesysteem te beheren en te onderhouden. Dit betreft uitsluitend de activiteiten die in deze BRL en in hoofdstuk 7 en 11 van protocol 11001 zijn beschreven. 

Lees hier meer informatie over de BRL SIKB 11000 beoordelingsrichtlijnen

Certificeren met QVOX 

Een hoop informatie. Maar wat betekent de BRL SIKB 11000 voor jouw organisatie? Voor de professionals die je in dienst hebt? Voor de machines en andere techniek die je gebruikt om je werk te kunnen doen? Certificeren kan ingrijpend zijn. Dus waarom niet zoeken naar een partij die jou begeleidt, van A tot Z? QVOX adviseert over oplossingen, kansen en externe ontwikkelingen die voor jou van waarde zijn. Wij laten onze opdrachtgevers niet spoorzoeken, maar leiden hen trefzeker naar succes. Daarnaast ondersteunen wij bij de inzet van applicaties, dashboards en systemen die kwaliteit en management op elk niveau monitoren en aanscherpen.  

 

 

BRL SIKB 11000 - Bodemenergie

BRL 100 BRL 6000 BRL 6000-25 – CO-certificering BRL SIKB 2100 BRL SIKB 7000 BRL SIKB 11000 - Bodemenergie
Voor wie is BRL SIKB 11000 bedoeld?

BRL SIKB 11000 is bedoeld voor bedrijven die het ondergrondse deel van bodemenergiesysteem ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Dit is de installatie die warmtebron in de bodem verbindt met de energie installatie (de warmtepomp). Organisaties die dit uitvoeren zijn vaak bedrijven die ook mechanische boringen verzorgen (conform SIKB BRL 2100) of installatiebedrijven.

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel of app ons