BRL 6000-25-CO-certificering

Veilig werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingsinstallaties met de BRL 6000-25-CO-certificering

Vanaf 1 januari 2023 dienen alle organisaties die werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingsinstallaties gecertificeerd te zijn. Met een BRL 6000-25 certificaat toon je aan dat monteurs die gasverbrandingsinstallaties inbedrijfstelling, installeren, onderhouden en repareren aantoonbaar en professioneel vakmanschap leveren. Zij dienen ook in het bezit te zijn van een Bewijs Vakmanschap CO.

Waarom een BRL 6000-25-CO-certificering?

De BRL 6000-25 wordt als richtlijn gebruikt bij de CO-certificering en is een wettelijke verplichting om te behalen. We leggen je graag uit wat we bedoelen met de BRL 6000-25 en in welke situatie deze norm voor jou van toepassing is én uiteraard waar je op moet letten.

In de BRL 6000-25 staan de eisen vermeld die zijn vastgelegd in de wettelijke certificeringsregeling Koolmonoxidepreventie, ook wel de Gasketelwet genoemd. Vanaf 1 januari 2023 dienen alle organisaties die werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingsinstallaties gecertificeerd te zijn. Dit kan worden aangetoond door middel van een BRL 6000-25 certificaat. Naast de bedrijfscertificering dienen monteurs die gasverbrandingsinstallaties installeren, onderhouden en repareren per 1 januari 2023 ook in het bezit te zijn van een Bewijs van Vakmanschap CO.

BRL 6000-25 is onderverdeeld in vier deelgebieden;

  • Het installeren van gasverbrandingstoestellen, verbrandingsluchttoevoervoorzieningen of rookgasafvoer-voorzieningen.
  • Het repareren van gasverbrandingstoestellen, verbrandingsluchttoevoervoorzieningen of rookgasafvoer-voorzieningen.
  • Het onderhouden van gasverbrandingstoestellen, verbrandingsluchttoevoervoorzieningen of rookgasafvoer-voorzieningen.
  • Het inbedrijfstellen en het vrijgeven voor gebruik van gasverbrandingstoestellen na werkzaamheden als bedoeld in de onderdelen 1 tot en met 3.

Het spoor naar een BRL 6000-25-CO-certificering 

Voor een BRL 6000-25 certificaat dient de organisatie te voldoen aan de eisen die zijn opgenomen in de bijbehorende norm. Hierin staat vermeld dat er een kwaliteitshandboek moet worden opgesteld, dat deskundigen (bewijs van vakmanschap) moeten worden aangesteld met verschillende verantwoordelijkheden en bevoegdheden en dat alle meetinstrumenten die in gebruik zijn worden gekalibreerd.

In verschillende fases legt QVOX het spoor uit naar een BRL 6000-25 certificering. Dat begint met een verkenning. Vervolgens koppelen we je aan de juiste specialist in ons team. In een kick-off stippelen we het pad uit naar het gewenste resultaat met alle bijbehorende mijlpalen zoals interne en externe audits. En ook tijdens de uitvoering blijven we samen kijken waar kansen liggen. Zo adviseren we je over oplossingen, kansen en externe ontwikkelingen die voor jouw bedrijf van waarde zijn. Daarnaast helpen wij bij de inzet van applicaties, dashboards en systemen die kwaliteit en management op elk niveau monitoren en aanscherpen.

BRL 6000-25-CO-certificering

BRL 100 BRL 6000 BRL 6000-25-CO-certificering BRL SIKB 2100 BRL SIKB 7000 BRL SIKB 11000
Waar ligt onze kracht?

Vanuit een integrale visie op organisatie, mensen en techniek kunnen we bedrijven verder helpen op het gebied van kwaliteit en management. We weten wat er speelt in de wereld en kunnen daardoor die partner zijn die weet welke topics belangrijk zijn voor de continuïteit van jouw bedrijf. Denk aan informatiebeveiliging en veilig werken. We hebben meerdere disciplines in huis, bedienen meerdere branches, hebben aangesloten partners en de juiste middelen en mensen. Kortom, we hebben in de afgelopen 25 jaar een complete dienstverlening opgebouwd rondom management en organisatie. Met als doel groei, stabiliteit en uiteraard kwaliteit.   

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons