D.A.G.S. vanaf 1 februari 2024 onderdeel van QVOX

D.A.G.S. (Van Dorp Advies Gevaarlijke Stoffen) is sinds 2015 een gevestigde naam op het gebied van gevaarlijke stoffen. In verband met gezondheidsomstandigheden heeft Aad van Dorp, eigenaar van D.A.G.S., besloten zijn werkzaamheden af te bouwen. Na zorgvuldig overleg hebben Aad van Dorp en Marcel Vos, eigenaar van QVOX, geconcludeerd dat QVOX kwaliteit en continuïteit kan bieden voor klanten van D.A.G.S.. Per 1 februari 2024 heeft QVOX de activiteiten van D.A.G.S. overgenomen. Aad verbindt zich aan QVOX en zal betrokken blijven bij de dienstverlening. 

Over D.A.G.S.

Van Dorp Advies Gevaarlijke Stoffen (D.A.G.S.) ondersteunt sinds 2015 organisaties op het gebied van training en advies met betrekking tot gevaarlijke stoffen. Aad verzorgt voor tientallen organisaties de rol van Veiligheidsadviseur en hij heeft jarenlange ervaring in het opstellen van meertalige veiligheidsinformatiebladen (MSDS) die voldoen aan internationale wetgeving.

Over QVOX

QVOX is opgericht in 1996, heeft 40 medewerkers en opereert in heel Nederland en daarbuiten. Advies en training met betrekking tot gevaarlijke stoffen is een van de specialisaties van QVOX. Advies en Opleidingen Kloosterman (AOK) in Goes, een bekend advies- en opleidingsbedrijf voor gevaarlijke stoffen in Zuid-West Nederland, is sinds 2021 onderdeel van QVOX. Door de uitbreiding met D.A.G.S. versterkt QVOX de positie in Midden en West-Nederland en zijn wij in staat onze dienstverlening verder te optimaliseren.

QVOX heeft als missie om betrouwbaarheid, duurzaamheid en toekomstkracht van organisaties zichtbaar te maken. Certificeringsnormen, wetgeving en stakeholderseisen hoeven niet als bedreigingen te worden gezien, maar kunnen juist kansen zijn. Organisaties die hier actief mee aan de slag gaan en het integreren in de bedrijfsvoering zijn beter voorbereid op risico’s en externe veranderingen. QVOX ondersteunt daarbij met advies, services en opleiding op het gebied van kwaliteit, veiligheid & gezondheid, duurzaamheid & milieu, informatiebeveiliging en privacy. QVOX is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd.

Jouw veiligheidsadviseur ADR, RID, ADN

Servicecontract veiligheidsadviseur

Vervoert u gevaarlijke stoffen? Dan is de kans groot dat u een veiligheidsadviseur in dienst moet hebben. Of u besteedt dit uit aan QVOX. Onze veiligheidsadviseur verzorgen de volgende ondersteuning: 

  • naleving van de de wettelijke voorschriften betreffende het vervoer van gevaarlijke goederen controleren; 
  • advies voor het vervoer van gevaarlijke goederen betreffen;
  • opstellen van het wettelijk vereiste jaarverslag;
  • advies en hulp bij calamiteiten

Opleidingen

Wil je zelf veiligheidsadviseur worden of zoek je een opleiding voor een collega? QVOX organiseert meerdere keren per jaar de opleiding Veiligheidsadviseur én andere trainingen op het gebied van gevaarlijke stoffen! Deze trainingen zijn geschikt voor zowel de afzender en ontvanger, belader en losser, de vuller en verpakker, als de etiketteerder van gevaarlijke stoffen. Maar ook voor degene welke belast zijn met de opmaak van documenten.

De trainingen bevatten alle elementen van het ADR (en indien gewenst gecombineerd met IMDG en IATA DGR) zodat uw medewerkers allround worden opgeleid. Het is ook mogelijk de trainingen specifiek af te stemmen op de werkzaamheden van een bepaalde doelgroep. Zo verzorgen wij een op maat gesneden opleiding voor zorgpersoneel in klinieken en ziekenhuizen. Tevens kan dieper worden ingegaan op de opslag van gevaarlijke stoffen volgens PGS 15.

In alle trainingen staat bewustwording van en het omgaan met gevaarlijke stoffen centraal met als doel de veiligheid van uw medewerkers en organisatie te verhogen. Trainingen kunnen worden afgesloten met een toets waarbij de deelnemers, bij voldoende resultaat, een certificaat ontvangen. Bij algemene bewustwordingstrainingen ontvangt men een bewijs van deelname. De trainingen worden op de bedrijfslocatie "in company" verzorgd of via een inlogcode als E-Learning.

Tevens kunt u bij ons terecht voor E-Learning trainingen waarbij uw medewerkers zelf bepalen op welk tijdstip zij inloggen om de training door te lopen. Na voldoende resultaat kan direct het certificaat worden afgedrukt.

Awareness training gevaarlijke stoffen

Kennen nieuwe medewerkers de risico's van gevaarlijke stoffen? Hanteert iedereen nog de veiligheidsregels. Met onze awarenesstraining houden wij uw mensen scherp. Awarenesstraining worden zowel op locatie verzorgd in korte trainingssessies of via onze online awarenesstool op de mobiele telefoon.

MSDS (veiligheids informatie bladen) op maat

Verhandel je gevaarlijke stoffen? Dan moet er ook een MSDS bij, in de juiste taal. QVOX helpt daarbij en levert professionele MSDS volgens internationale wetgeving en in de juiste taal!

 

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons