Zorgorganisaties & klinieken

Van regelgericht naar cliëntgericht, 
wij leiden naar een nieuwe focus


Welkom in de wereld van zorgverbetering en compliance! Bij QVOX werken we zij aan zij met zorgorganisaties.
Zorgorganisaties moeten jongleren met tal van beheersthema's: kwaliteitsmanagement, informatiebeveiliging, arbeidsomstandigheden en duurzaamheid. Bij QVOX begrijpen we deze uitdagingen als geen ander. We brengen helderheid in de wirwar van eisen, zodat zorgmedewerkers zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: goede zorg leveren.

QVOX neemt je bij de hand

Certificering en wetgeving lijken soms een ondoordringbaar woud. Dan is QVOX dé partner om het juiste spoor uit te zetten. Onze experts sturen het naleven van essentiële eisen aan en verlagen hierdoor risico's voor patiënten, medewerkers én de zorgorganisatie. We geloven in een cultuur- en waardegedreven aanpak, waarbij heldere communicatie en betrokkenheid centraal staan. QVOX neemt daarbij specialistische taken, zoals risicomanagement en interne audits, uit handen. En wij zorgen voor training en coaching om verandering soepel te laten verlopen.

Met QVOX kun je rekenen op één betrouwbare partner voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden, duurzaamheid, informatiebeveiliging en privacy. We zijn niet alleen een externe dienstverlener; we zijn een integraal onderdeel van jouw zorgorganisatie, samen strevend naar goede zorg en duurzame groei.

 

 

Een duidelijk spoor in 4 stappen 

Stap 1: kennismaken en samen sparren

Iedere samenwerking begint met een persoonlijke kennismaking mét een deskundige adviseur bij jou op locatie of via een online meeting. Zo kun je direct sparren met een professional. Maar bij QVOX werk je nooit met één professional. Bij ons staat een team met verschillende specialisten om je heen, zodat je niet afhankelijk bent van één adviseur en de beste ondersteuning krijgt. Is de "klik" aanwezig? Dan krijg je een samenwerkingsvoorstel op maat, gebaseerd op jouw wensen en verwachtingen. 

Stap 2: investeren door te inventariseren

Een goede inventarisatie is de beste investering in een succesvolle samenwerking. Samen bespreken wij jullie unieke situatie, bekijken wat er gedaan moet worden en hoe dat het beste ingevuld kan worden in jullie situatie. Maatwerk dus! Het resultaat is een plan van aanpak met een duidelijk spoor met ruimte om rustmomenten in te bouwen zodat we elkaar niet gaan verliezen.

Stap 3: het spoor naar "kwaliteit zonder zorgen" 

Heldere communicatie en betrokkenheid, dat is ontzettend belangrijk. Daarom trappen we samen af en gaan we daarna pas aan de slag. Je krijgt één vaste contactpersoon, maar hebt ook toegang tot een binnendienst adviseur die iedere dag bereikbaar is via telefoon of Teams. En natuurlijk zorgspecialisten die met je mee kunnen denken.  

Compliance, certificering en risicomanagement zijn vaak onbekende terreinen. Maar voor QVOX is dit de dagelijkse leefomgeving. Wij nemen verantwoordelijkheid en trekken het juiste spoor met tussentijdse evaluatiemomenten en mijlpalen. Je werkt met een vaste contactpersoon en adviseur(s) die bekend zijn met de zorg én, nog belangrijker, jouw zorgorganisatie. Hierdoor is de continuïteit gewaarborgd en hebben we altijd de juiste kennis beschikbaar voor een succesvolle samenwerking.

Stap 4: luisteren en bijsturen

Luisteren en bijsturen is cruciaal in een zakelijke relatie. De zorg is regelmatig aan veranderingen onderhevig, QVOX beweegt daar proactief in mee. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Iets wat absoluut wordt gewaardeerd door klanten waar we inmiddels jarenlange partnerships mee hebben opgebouwd. 

Zorg Brancheteam: van verbinding komt vertrouwen

We hoeven niet op de stoel van de zorgprofessional te zitten om jou te kunnen ondersteunen bij het managen van kwaliteit. Wij pakken de verbindende rol, sluiten ons aan bij jouw visie op de zorg en regelen dat jij kunt doen wat je graag doet én waar je goed in bent. Onze adviseurs komen uit de zorgsector en weten daardoor precies hoe complex en tegelijkertijd uitdagend mooi de sector is. Samen vormen zij het QVOX Zorg Adviesteam. 

Het Zorg Adviesteam kijkt verder dan zorgkwaliteit alleen. We kennen de uitdagingen voor jouw zorgorganisatie en creëren kansen, samen met jou. Met onze specialisten zijn we in staat jou op een praktische manier te ondersteunen met kwaliteit, arbeidsomstandigheden, informatiebeveiliging en privacy. Eén partij, hoe makkelijk is dat? Ons zorgteam staat voor je klaar, vaste contactpersonen en bekende gezichten. 

Ken je onze QTALK podcasts al?

Een sociaal veilige werkomgeving is een eerste vereiste om goede zorg te kunnen leveren. Hoe zorg je ervoor dat je collega's zich veilig voelen. Zodat ze incidenten durven te melden en duidelijk grenzen aangeven. Of wat te denken van de sociale verplichtingen die kunnen ontstaan door hoge werkdruk? Juist in een zorgomgeving moeten signalen vroegtijdig opgepikt worden. 

We bespreken het in de miniserie over "Sociale Veiligheid". Je vindt het via #QTALK in jouw favoriete podcast-app of luister hier direct

QTALK podcast: Sociale Veiligheid
QVOX hulp op maat
Opleidingen
Opleidingen:

Training en opleiding die jou verder helpen  

Neem met vertrouwen verantwoordelijkheid en word een waardevolle kracht binnen je zorgorganisatie. Ontwikkel vaardigheden en verdiep je kennis van risicomanagement, audits en verandermanagement op een manier die perfect bij jou past. Zo kun je auditoren sterk te woord staan en leid je jouw zorgorganisatie naar die volgende stap.

Projecten
Projecten:

Certificeren én verbeteren zonder gedoe

Wil je gecertificeerd worden én blijven zonder stress? Streef je naar blijvende verbeteringen? Kies dan voor onze projectspecialisten en start samen met hen een implementatieproject. In een team van in- en externe medewerkers zetten we samen het spoor uit en banen we de weg naar het gewenste resultaat. Onder leiding van een ervaren projectmanager. Met vastberadenheid en kracht, zonder onaangename verrassingen.

Services
Services:

Grip op je bedrijfsvoering blijven houden

Vind je het onderhouden van de certificering een gedoe? Vertrouw dan op onze services om je certificering te behouden. De ervaren QVOX-professionals zorgen praktisch en op tijd voor het uitvoeren van certificeringstaken, terwijl wij je op de hoogte houden en meenemen in veranderingen die jouw organisatie verder helpen. Daardoor houd je niet alleen grip op je certificering, maar ook op de bedrijfsvoering! Laat ons jou ontzorgen en kansen signaleren voor een pad naar meer zekerheid en minder zorgen.

Onze kennis en ervaring versterken jouw positie

één partner voor kwaliteit & veiligheid, arbeidsomstandigheden, duurzaamheid, informatiebeveiliging & privacy

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons
Zorginstellingen voor GGZ, Jeugd- of Ouderenzorg

Of je nu werkzaam bent in GGZ, Jeugdzorg of ouderenzorg, QVOX staat paraat als integraal ondersteuningsteam voor middelgrote en grote zorgorganisaties.

Onze specialisten zijn in staat om snel en adequaat een volledige interne auditronde te organiseren en uit te voeren. Of wat dacht je van een professionele pentest om de prestaties van je IT-leverancier en het niveau van informatiebeveiliging te testen?

Als het aankomt op het waarborgen van governance, risk & compliance, fungeert QVOX als het verlengstuk van jouw zorgorganisatie. Hierdoor hoef jij geen waardevolle zorgmedewerkers vrij te maken voor bedrijfskundige onderwerpen en wordt het bestuur optimaal ondersteund in de bedrijfsvoering.

Kies voor QVOX als jouw strategische partner voor een stabiele en efficiënte ondersteuning van middelgrote en grote zorgorganisaties.

Kleine Zorgorganisaties

Als een zorgorganisatie minder dan 10 FTE medewerkers telt, valt deze in de categorie 'kleine zorgorganisaties'. Vaak werkt de directeur-bestuurder zelf mee in de zorg, wat unieke uitdagingen met zich meebrengt bij het voldoen aan formele verplichtingen voor zorginstellingen.

Bij QVOX staat ons zorgteam klaar om kleine zorgorganisaties te adviseren en te begeleiden bij het professionaliseren van hun bedrijfsvoering. Onze adviseurs fungeren als betrouwbare sparringpartners en ondersteunen op diverse gebieden. Tegelijkertijd waarborgen we dat de certificering, zoals ISO 9001 of HKZ, up-to-date blijft, de zorgorganisatie blijft voldoen aan wettelijke eisen vanuit de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd, en pakken we nieuwe onderwerpen aan, zoals informatiebeveiliging (NEN 7510).

Voor kleine zorgorganisaties kan een serviceabonnement op maand- of kwartaalbasis de beste oplossing zijn. Dit biedt rust, duidelijkheid en voorkomt onverwachte verrassingen.

Kies QVOX als jouw partner voor een gestroomlijnde en professionele aanpak van jouw kleine zorgorganisatie.

Klinieken en ziekenhuizen

In klinieken en ziekenhuizen komen alle aspecten van modern zorgondernemerschap samen. Een deskundig team, betrouwbare technologie en een goed georganiseerde structuur vormen de pijlers voor het leveren van hoogwaardige zorg.

Met meer dan 15 jaar ervaring in deze sector begrijpt QVOX de complexiteit en risico's die gepaard gaan met technologische ontwikkelingen. Ook zijn onze ervaren zorgadviseurs zijn niet alleen bedreven in het uitvoeren van interne audits op de OK, maar zijn ook goed bekend met de wettelijke vereisten en uitdagingen die samenhangen met certificering.

Voor klinieken zijn wij de voorkeursleverancier van ZKN op het gebied van ADR Gevaarlijke Stoffen en Informatiebeveiliging (NEN 7510). We onderhouden regelmatig contact met certificerende instanties zoals KIWA, en inspectiediensten zoals IGJ en ILenT. Hierdoor zijn we in staat om klinieken en ziekenhuizen te ontzorgen op cruciale onderwerpen, waardoor zij zich kunnen richten op hun kerntaken in de zorg.

Kies QVOX als uw partner om klinieken te ondersteunen bij belangrijke vraagstukken en een hoog niveau van zorg te waarborgen.

Deze zorgorganisaties hebben gekozen voor kwaliteit