Zorgorganisaties & klinieken

Van regelgericht naar cliëntgericht, 
wij leiden naar een nieuwe focus


Welkom in de wereld van zorgverbetering en compliance! Bij QVOX werken we zij aan zij met zorgorganisaties.
Zorgorganisaties moeten jongleren met tal van beheersthema's: kwaliteitsmanagement, informatiebeveiliging, arbeidsomstandigheden en duurzaamheid. Bij QVOX begrijpen we deze uitdagingen als geen ander. We brengen helderheid in de wirwar van eisen, zodat zorgmedewerkers zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: goede zorg leveren.

QVOX neemt je bij de hand

Certificering en wetgeving lijken soms een ondoordringbaar woud. Dan is QVOX dé partner om het juiste spoor uit te zetten. Onze experts sturen het naleven van essentiële eisen aan en verlagen hierdoor risico's voor patiënten, medewerkers én de zorgorganisatie. We geloven in een cultuur- en waardegedreven aanpak, waarbij heldere communicatie en betrokkenheid centraal staan. QVOX neemt daarbij specialistische taken, zoals risicomanagement en interne audits, uit handen. En wij zorgen voor training en coaching om verandering soepel te laten verlopen.

Met QVOX kun je rekenen op één betrouwbare partner voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden, duurzaamheid, informatiebeveiliging en privacy. We zijn niet alleen een externe dienstverlener; we zijn een integraal onderdeel van jouw zorgorganisatie, samen strevend naar goede zorg en duurzame groei.

 

 

Een duidelijk spoor in 4 stappen 

Stap 1: kennismaken en samen sparren

Iedere samenwerking begint met een persoonlijke kennismaking mét een deskundige adviseur bij jou op locatie of via een online meeting. Zo kun je direct sparren met een professional. Maar bij QVOX werk je nooit met één professional. Bij ons staat een team met verschillende specialisten om je heen, zodat je niet afhankelijk bent van één adviseur en de beste ondersteuning krijgt. Is de "klik" aanwezig? Dan krijg je een samenwerkingsvoorstel op maat, gebaseerd op jouw wensen en verwachtingen. 

Stap 2: investeren door te inventariseren

Een goede inventarisatie is de beste investering in een succesvolle samenwerking. Samen bespreken wij jullie unieke situatie, bekijken wat er gedaan moet worden en hoe dat het beste ingevuld kan worden in jullie situatie. Maatwerk dus! Het resultaat is een plan van aanpak met een duidelijk spoor met ruimte om rustmomenten in te bouwen zodat we elkaar niet gaan verliezen.

Stap 3: het spoor naar "kwaliteit zonder zorgen" 

Heldere communicatie en betrokkenheid, dat is ontzettend belangrijk. Daarom trappen we samen af en gaan we daarna pas aan de slag. Je krijgt één vaste contactpersoon, maar hebt ook toegang tot een binnendienst adviseur die iedere dag bereikbaar is via telefoon of Teams. En natuurlijk zorgspecialisten die met je mee kunnen denken.  

Compliance, certificering en risicomanagement zijn vaak onbekende terreinen. Maar voor QVOX is dit de dagelijkse leefomgeving. Wij nemen verantwoordelijkheid en trekken het juiste spoor met tussentijdse evaluatiemomenten en mijlpalen. Je werkt met een vaste contactpersoon en adviseur(s) die bekend zijn met de zorg én, nog belangrijker, jouw zorgorganisatie. Hierdoor is de continuïteit gewaarborgd en hebben we altijd de juiste kennis beschikbaar voor een succesvolle samenwerking.

Stap 4: luisteren en bijsturen

Luisteren en bijsturen is cruciaal in een zakelijke relatie. De zorg is regelmatig aan veranderingen onderhevig, QVOX beweegt daar proactief in mee. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Iets wat absoluut wordt gewaardeerd door klanten waar we inmiddels jarenlange partnerships mee hebben opgebouwd. 

Zorg adviesteam: van verbinding komt vertrouwen

We hoeven niet op de stoel van de zorgprofessional te zitten om jou te kunnen ondersteunen bij het managen van kwaliteit. Wij pakken de verbindende rol, sluiten ons aan bij jouw visie op de zorg en regelen dat jij kunt doen wat je graag doet én waar je goed in bent. Onze adviseurs komen uit de zorgsector en weten daardoor precies hoe complex en tegelijkertijd uitdagend mooi de sector is. Samen vormen zij het QVOX Zorg Adviesteam. 

Ons zorg adviesteam kijkt verder dan zorgkwaliteit alleen. We kennen de uitdagingen voor jouw zorgorganisatie en creëren kansen, samen met jou. Met onze specialisten zijn we in staat jou op een praktische manier te ondersteunen met kwaliteit, arbeidsomstandigheden, informatiebeveiliging en privacy. Eén partij, hoe makkelijk is dat? Ons zorgteam staat voor je klaar, vaste contactpersonen en bekende gezichten. 

Meer weten over compliance & certificering?

Moeilijke woorden, ze zijn overal. Engels of Nederlands. Ja, ook wij gebruiken ze vaak. Neem alleen al de woorden compliance en certificering, onze slogan. Daarom hebben we nu een wekelijkse podcast serie onder de naam "moeilijke woordjes".

In deze korte podcasts leggen we moeilijke woorden uit zodat jij je nooit meer hoeft af te vragen wat ermee bedoeld wordt. Woorden zoals accreditatie, logging, validatie en awareness. Wij maken moeilijke woordjes gewoon weer lekker eenvoudig!

Wil je niets missen, abonneer je dan via #QTALK op Spotify of luister hier direct

#QTALK podcast Moeilijke Woordjes

Elke donderdag een nieuwe korte podcast die een complex begrip uit de wereld van compliance en certificering uitlegt.

Wij delen onze ervaring met een nuchtere en eigenwijze aanpak
QVOX Academy
QVOX Academy:

Opleiding & training 

Profiteer van onze kennis en ervaring  

Bij QVOX willen we onze kennis en ervaring, opgedaan sinds 1996 door het werken met duizenden organisaties en hun medewerkers, graag met je delen. We hebben gezien wat werkt en wat niet, en we willen dat jij daarvan profiteert om snel de juiste stappen te zetten.

Wij bieden trainingen en opleidingen die specifiek zijn afgestemd op de nieuwe rollen en competenties die nodig zijn voor een succesvolle certificering. Denk aan rollen zoals kwaliteitsmedewerker en interne auditor, maar ook aan nieuwe vaardigheden voor bestaande functies zoals systemisch werken, leiderschap, procesbewaking en risicomanagement voor leidinggevenden.

Onze opleidingen worden bij voorkeur één-op-één gegeven via coaching, maar ook in groepen door middel van incompany trainingen. Daarnaast bieden wij online awareness trainingen en op maat gemaakte e-learnings aan. We maken hierbij gebruik van eerdere opleidingen en praktijkvoorbeelden om efficiënt en effectief te werk te gaan. Wij geloven in maatwerk, want dat levert het meeste rendement op voor jou en je organisatie.

Projecten en servicecontracten
Projecten en servicecontracten:

Advies

Jouw certificering behalen én behouden

Bij QVOX geloven we in een nuchtere en eigenwijze aanpak van certificering, een aanpak die mensen begrijpen. We zien dat het vaak te ingewikkeld wordt gemaakt, waardoor mensen het overzicht verliezen. Dat willen we anders doen.

Stel je voor dat we samen een spoor trekken. Jij loopt met ons mee, want wij kennen de ins en outs en weten de beste weg. We zorgen ervoor dat je niet achterop raakt of alleen komt te staan. Dit doen we door persoonlijke aandacht te geven en onze kennis van de lastige onderwerpen in te zetten. We nemen het moeilijke werk uit handen en coachen je door het hele proces.

Samen met jou starten we met een intake om je uitgangspositie te bepalen en te zien wat er nog moet gebeuren voor de HKZ-certificering. Daarna maken we een planning, afgestemd op jouw beschikbare tijd, kennis en middelen. We trainen jou en je team in HKZ, werken samen aan de benodigde documenten en houden korte lijntjes zodat alle acties op tijd worden uitgevoerd. Wij doen een eindcontrole en begeleiden je bij de certificering. Samen maken we het waar.

Onze kennis en ervaring versterken jouw positie

Eén partner voor kwaliteit & veiligheid, arbeidsomstandigheden, duurzaamheid, informatiebeveiliging & privacy

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons
Deze zorgorganisaties hebben gekozen voor kwaliteit
Zorginstellingen voor GGZ, Jeugd- of Ouderenzorg

Of je nu werkzaam bent in GGZ, Jeugdzorg of ouderenzorg, QVOX staat paraat als integraal ondersteuningsteam voor middelgrote en grote zorgorganisaties.

Onze specialisten zijn in staat om snel en adequaat een volledige interne auditronde te organiseren en uit te voeren. Of wat dacht je van een professionele pentest om de prestaties van je IT-leverancier en het niveau van informatiebeveiliging te testen?

Als het aankomt op het waarborgen van governance, risk & compliance, fungeert QVOX als het verlengstuk van jouw zorgorganisatie. Hierdoor hoef jij geen waardevolle zorgmedewerkers vrij te maken voor bedrijfskundige onderwerpen en wordt het bestuur optimaal ondersteund in de bedrijfsvoering.

Kies voor QVOX als jouw strategische partner voor een stabiele en efficiënte ondersteuning van middelgrote en grote zorgorganisaties.

Kleine Zorgorganisaties

Als een zorgorganisatie minder dan 10 FTE medewerkers telt, valt deze in de categorie 'kleine zorgorganisaties'. Vaak werkt de directeur-bestuurder zelf mee in de zorg, wat unieke uitdagingen met zich meebrengt bij het voldoen aan formele verplichtingen voor zorginstellingen.

Bij QVOX staat ons zorgteam klaar om kleine zorgorganisaties te adviseren en te begeleiden bij het professionaliseren van hun bedrijfsvoering. Onze adviseurs fungeren als betrouwbare sparringpartners en ondersteunen op diverse gebieden. Tegelijkertijd waarborgen we dat de certificering, zoals ISO 9001 of HKZ, up-to-date blijft, de zorgorganisatie blijft voldoen aan wettelijke eisen vanuit de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd, en pakken we nieuwe onderwerpen aan, zoals informatiebeveiliging (NEN 7510).

Voor kleine zorgorganisaties kan een serviceabonnement op maand- of kwartaalbasis de beste oplossing zijn. Dit biedt rust, duidelijkheid en voorkomt onverwachte verrassingen.

Kies QVOX als jouw partner voor een gestroomlijnde en professionele aanpak van jouw kleine zorgorganisatie.

Klinieken en ziekenhuizen

In klinieken en ziekenhuizen komen alle aspecten van modern zorgondernemerschap samen. Een deskundig team, betrouwbare technologie en een goed georganiseerde structuur vormen de pijlers voor het leveren van hoogwaardige zorg.

Met meer dan 15 jaar ervaring in deze sector begrijpt QVOX de complexiteit en risico's die gepaard gaan met technologische ontwikkelingen. Ook zijn onze ervaren zorgadviseurs zijn niet alleen bedreven in het uitvoeren van interne audits op de OK, maar zijn ook goed bekend met de wettelijke vereisten en uitdagingen die samenhangen met certificering.

Voor klinieken zijn wij de voorkeursleverancier van ZKN op het gebied van ADR Gevaarlijke Stoffen en Informatiebeveiliging (NEN 7510). We onderhouden regelmatig contact met certificerende instanties zoals KIWA, en inspectiediensten zoals IGJ en ILenT. Hierdoor zijn we in staat om klinieken en ziekenhuizen te ontzorgen op cruciale onderwerpen, waardoor zij zich kunnen richten op hun kerntaken in de zorg.

Kies QVOX als uw partner om klinieken te ondersteunen bij belangrijke vraagstukken en een hoog niveau van zorg te waarborgen.