QVOX
ACADEMY
Cursusaanbod

Vergroot je kennis en bouw aan je competenties met onze opleidingen voor MKB en (semi)-overheid

In de QVOX Academy leiden we vakspecialisten op en houden we competenties en skills op peil. Hier kun je terecht voor je jaarlijkse cursussen en trainingen. Op jouw eigen gekozen moment en een locatie dichtbij huis, zelfs in de avonduren of op zaterdag. Log in op ons portaal met jouw QVOX-klantnummer en boek jouw volgende training.

Het is voor de veiligheid en gezondheid op de werkvloer belangrijk je kennis en vaardigheden bij te houden. Daarom is er in het behalen en onderhouden van een certificering focus op het volgen van vakspecifieke trainingen en opleidingen. Bijvoorbeeld als je met gevaarlijke stoffen werkt, veiligheidskundige bent of gasmetingen doet. QVOX is jouw partner in certificering en compliance, en nu ook in vakopleidingen en -trainingen. Bekijk hieronder ons aanbod, log in op het portaal en boek jouw training eenvoudig en snel. Je kunt je ook gewoon aanmelden voor een opleiding of training als de definitieve datum nog niet bekend is. 

Vergroot je kennis en bouw aan je competenties met onze opleidingen voor MKB en (semi)-overheid

Alle opleidingen

Vervoer en opslag gevaarlijke stoffen Lesdagen Kosten
Cursus branche: 3 modules: Veiligheidsadviseur (ADR, ADN & RID) Lesdagen: 5 Kosten: 915

Voor wie: 
Bedrijven die gevaarlijke goederen vervoeren, opslaan of overslaan (boven vrijgestelde hoeveelheden) moeten sinds 1-1-2000 een veiligheidsadviseur hebben aangesteld. Dat kan iemand uit de eigen organisatie zijn die het certificaat Veiligheidsadviseur heeft behaald of dat kan een externe Veiligheidsadviseur zijn. Deze persoon is verantwoordelijk voor de juiste toepassing van de wet- en regelgeving tijdens het vervoeren en opslaan van gevaarlijke goederen. Ook het (laten) uitvoeren van adequate veiligheidsmaatregelen en het uitbrengen van advies op het vervoersgebied aan de directie van het bedrijf behoort tot de taken. 

Wat houdt de cursus in: 
Het vervoer van gevaarlijke stoffen kent de nodige veiligheidsmaatregelen. Calamiteiten en incidenten die de laatste decennia hebben plaatsgevonden zijn voor de Europese Commissie aanleiding geweest verdergaande wettelijke maatregelen voor te stellen. Per vervoersmodaliteit (weg, spoor of binnenvaart) moet de Veiligheidskundige een certificaat halen. Ook bedrijven die tot de vrijgestelde hoeveelheid gevaarlijke goederen vervoeren of uitsluitend als expediteur optreden, kunnen profijt hebben van een Veiligheidsadviseur. 

Waarom: 
Het opleiden van een Veiligheidsadviseur of -kundige leidt tot verbetering van de dienstverlening, kostenvermindering en uiteindelijk een beter bedrijfsresultaat. 

Hoelang duurt de cursus: 
Module 1 = 5 dagen (1 vervoersmodaliteit) 
Module 2 = 6 dagen (2 vervoersmodaliteiten) 
Module 3 = 7 dagen (3 vervoersmodaliteiten, weg, spoor en binnenvaart)

Kosten: 
€915 inclusief examen, exclusief wetboek (€189,10 examenkosten per modaliteit en €165,- voor het wetboek). Tarieven zijn exclusief BTW, examens zijn vrij van BTW. Voor module 2 zijn de kosten €1.120 en voor module 3 €1.320. 

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig): 
5 jaar.  

SOOB-subsidie: 
Nee 
 
Code 95: 
Nee

Meer informatie over startdata en planning via de button 'aanmelden'. 

Inclusief lesboek Exclusief examen Certificaat: geldig t/m 2028
Informatiebeveiliging Lesdagen Kosten
Cursus branche: ISO 27001:2022 Normkennis Training Lesdagen: 1 Kosten: 400

Voor wie:
Deze eendaagse training is geschikt voor professionals in informatiebeveiliging, IT-managers, risicomanagers, compliance officers en iedereen die betrokken is bij de implementatie of het beheer van ISO27001 (of ISMS) binnen hun organisatie.

Wat houdt de cursus in:
Deze training is bedoeld om deelnemers uitgebreide kennis te geven van de ISO 27001:2022 norm en hoe deze toe te passen binnen hun organisatie.

De training behandelt de belangrijkste aspecten van ISO 27001:2022, waaronder het begrijpen van de normen, de toepassing ervan op het beveiligingsbeheer van informatie, en het opstellen van een effectief informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS). Specifiek gaan wij het o.a. hebben over:

 1. Inleiding tot ISO 27001 en het belang ervan.
 2. De structuur en inhoud van de ISO 27001:2022 norm.
 3. De inhoud van de ISO27002:2022 norm.
 4. De belangrijkste principes van informatiebeveiliging.
 5. Het opzetten van een Informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS).
 6. Beoordeling van informatiebeveiligingsrisico's en de behandeling ervan.
 7. Begrijpen van de eisen voor continue verbetering van het ISMS.

Waarom:
In de snel evoluerende wereld van informatietechnologie en gegevensbeheer is het essentieel om de juiste maatregelen te nemen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen. De ISO 27001:2022 norm speelt hierbij een centrale rol. Als je een professional bent op het gebied van informatiebeveiliging, IT-management, risicobeheer of compliance, is het van cruciaal belang om bekend te zijn met deze norm en te weten hoe je deze kunt implementeren en beheren binnen jouw organisatie.

De ISO 27001:2022 Normkennis Training biedt je de mogelijkheid om uitgebreide kennis op te doen van deze norm en de praktische toepassing ervan. Tijdens de training zul je de belangrijkste aspecten van ISO 27001:2022 ontdekken, waaronder de structuur, inhoud en eisen voor informatiebeveiligingsbeheer. Je leert hoe je een effectief Informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS) kunt opzetten en risico's kunt beoordelen en behandelen volgens de norm.

Door deel te nemen aan deze training kun je jouw expertise vergroten en waardevolle vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in je organisatie. Je zal in staat zijn om proactieve maatregelen te nemen om informatiebeveiliging te waarborgen, mogelijke bedreigingen te identificeren en te beheren, en een cultuur van informatiebeveiliging te bevorderen. Bovendien, met het ISO 27001:2022 certificering op zak als organisatie, kun je het vertrouwen van klanten, partners en stakeholders vergroten en voldoen aan internationale normen op het gebied van informatiebeveiliging.

Mis de kans niet om je carrière naar een hoger niveau te tillen en uw organisatie te helpen voldoen aan de hoogste normen van informatiebeveiliging.

Inclusief lesboek Exclusief examen
Cursus branche: Interne Audit Training Basis (1 dag) Lesdagen: 1 Kosten: 495

Voor wie:
Geschikt voor professionals die betrokken zijn bij interne audits, waaronder IT-managers, risicomanagers, compliance officers en andere belanghebbenden die hun begrip van interne audits willen verbeteren.

Wat houdt de cursus in:
Deze training biedt een solide basis in interne auditprincipes en -praktijken, in overeenstemming met de ISO 27001:2022 norm.

De training behandelt de basisprincipes van interne audits, de rol van de interne auditor, het uitvoeren van een effectieve audit en het opstellen van gedetailleerde auditrapporten. Specifiek gaan wij het o.a. hebben over:

 1. Inleiding tot interne audits: doel, voordelen en principes.
 2. Rollen en verantwoordelijkheden van de interne auditor.
 3. Het auditproces: planning, voorbereiding, uitvoering en rapportage.
 4. Het documenteren van non-conformiteiten.
 5. Praktische oefeningen voor het uitvoeren van interne audits.

Waarom:
Interne audits spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de effectiviteit en naleving van bedrijfsprocessen, inclusief informatiebeveiliging. Als je betrokken bent (of gaat worden) bij interne audits of als je jouw begrip van dit belangrijke proces wilt verbeteren, dan is de Interne Audit Training Basis hiervoor een goede keuze.

Deze training biedt je een solide basis in interne auditprincipes en -praktijken, specifiek gericht op de ISO 27001:2022 norm. Je leert over de essentiële principes van interne audits, de rol en verantwoordelijkheden van een interne auditor, en de stappen die nodig zijn om een effectieve audit uit te voeren.

Door deel te nemen aan deze training word je vertrouwd met het volledige auditproces, inclusief planning, voorbereiding, uitvoering en rapportage. Je leert hoe je gedetailleerde auditrapporten kunt opstellen en non-conformiteiten kunt documenteren volgens de norm. Bovendien zullen praktische oefeningen je helpen om je vaardigheden in het uitvoeren van interne audits verder te ontwikkelen.

Deze cursus is geschikt voor professionals op verschillende gebieden, waaronder IT-management, risicomanagement, compliance en andere belanghebbenden die hun kennis en begrip van interne audits willen vergroten. Of je nu al ervaring heeft met interne audits of nieuw bent in het veld, deze training zal je voorzien van de nodige kennis en tools om succesvolle interne audits uit te voeren.

Met de Interne Audit Training Basis kun je jouw professionele competenties uitbreiden en waardevolle vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie. Je bent in staat om audits effectief te plannen en uit te voeren, non-conformiteiten te identificeren en verbeterkansen aan te pakken. Door je auditvaardigheden te verbeteren, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de algehele prestaties en naleving van de ISO27001:2022 binnen jouw organisatie.

Mis deze kans niet om je interne auditvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Deze training wordt ook als intensieve tweedaagse cursus gegeven, zie 'Interne Audit Training Extensive (2 dagen)'.

Inclusief lesboek Exclusief examen
Cursus branche: Interne Audit Training Extensive (2 dagen) Lesdagen: 2 Kosten: 895

Voor wie:
Deze uitgebreide training is ideaal voor professionals die regelmatig betrokken zijn bij interne audits, waaronder IT-managers, risicomanagers, compliance officers en interne auditoren die hun vaardigheden willen vergroten of verbeteren. 

Wat houdt de cursus in:
Deze intensieve tweedaagse training is bedoeld om deelnemers een diepgaand begrip te geven van interne auditprincipes, -procedures en -technieken, zoals vereist door ISO 27001:2022.

De training gaat dieper in op auditplanning, uitvoering, rapportage en opvolging. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan realistische auditscenario's en case studies. Specifiek gaan wij het o.a. hebben over:

 1. Diepgaande uitleg van het auditproces: planning, voorbereiding, uitvoering, rapportage en opvolging.
 2. Hoe je de prestaties van jouw ISMS kunt meten en beoordelen.
 3. Technieken voor effectieve en efficiënte auditinterviews.
 4. De houding en communicatie van de interne auditor.
 5. Analyse van case studies en discussie over realistische auditsituaties.

Waarom:
Interne audits spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de effectiviteit en naleving van bedrijfsprocessen, inclusief informatiebeveiliging. Als je betrokken bent (of gaat worden) bij interne audits of als je jouw begrip van dit belangrijke proces wilt verbeteren, dan is de Interne Audit Training Basis hiervoor een goede keuze.

Deze training biedt je een solide basis in interne auditprincipes en -praktijken, specifiek gericht op de ISO 27001:2022 norm. Je leert over de essentiële principes van interne audits, de rol en verantwoordelijkheden van een interne auditor, en de stappen die nodig zijn om een effectieve audit uit te voeren.

Door deel te nemen aan deze training word je vertrouwd met het volledige auditproces, inclusief planning, voorbereiding, uitvoering en rapportage. Je leert hoe je gedetailleerde auditrapporten kunt opstellen en non-conformiteiten kunt documenteren volgens de norm. Bovendien zullen praktische oefeningen je helpen om je vaardigheden in het uitvoeren van interne audits verder te ontwikkelen.

Deze cursus is geschikt voor professionals op verschillende gebieden, waaronder IT-management, risicomanagement, compliance en andere belanghebbenden die hun kennis en begrip van interne audits willen vergroten. Of je nu al ervaring heeft met interne audits of nieuw bent in het veld, deze training zal je voorzien van de nodige kennis en tools om succesvolle interne audits uit te voeren.

Met de Interne Audit Training Basis kun je jouw professionele competenties uitbreiden en waardevolle vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie. Je bent in staat om audits effectief te plannen en uit te voeren, non-conformiteiten te identificeren en verbeterkansen aan te pakken. Door je auditvaardigheden te verbeteren, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de algehele prestaties en naleving van de ISO27001:2022 binnen jouw organisatie.

Mis deze kans niet om je interne auditvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Inclusief lesboek Exclusief examen
Transport gevaarlijke stoffen Lesdagen Kosten
Cursus branche: Veiligheid voor Tankreinigers Lesdagen: 1 Kosten: 620

Op aanvraag

Voor wie:  
Medewerkers die tanks reinigen.  

Wat houdt de cursus in: 
Voor het reinigen van tanks moeten medewerkers deze speciaal ontwikkelde opleiding hebben gevolgd en afgerond, gebaseerd op de Europese eisen van de SQAS.

Deze opleiding is verplicht voor alle medewerkers van bedrijven die aangesloten zijn bij ATCN.  

Waarom: 
Het niet behalen van deze opleiding vergroot de kans op incidenten.  

Hoelang duurt de cursus: 
1 dag 

Locatie van de cursus: 
Incompany. 

Examen: 
Ja. 
 
Kosten: 
€ 620 exclusief BTW en examenkosten. Examen wordt afgenomen door Pontifex en worden tot nader order betaald door brancheorganisatie ATCN.
 
Herhaling (hoelang is het certificaat geldig): 
1 keer in de 5 jaar 
 
SOOB-subsidie: 
Ja 

Code 95: 
niet 

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Incompany Certificaat: geldig t/m 2028
Cursus branche: Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen (awareness) Lesdagen: 0,5 Kosten: 235

Voor wie:  
Deze cursus is voor iedereen die te maken heeft met het vervoer van gevaarlijke stoffen. Zowel loods- als kantoorpersoneel, planners bij transportbedrijven en medewerkers die betrokken zijn bij de opslag van gevaarlijke stoffen in het magazijn.

De grond van deze cursus is terug te vinden in het hoofdstuk 1.3  en 1.10 van het ADR. 

Wat houdt de cursus in: 
Het is een praktische inleiding in het vervoer en de omgang met gevaarlijke stoffen en alles wat daarbij komt kijken. De cursus richt zich op de stoffen die aanwezig zijn in jouw bedrijf. 

Waarom: 
Weten hoe het vervoer en de omgang met gevaarlijke stoffen en alles wat daarbij komt kijken. 

Hoelang duurt de cursus: 
0,5 dag 
 
Locatie van de cursus:  
Incompany. 

Examen: 
Geen Examen 

Certificaat: 
Ja 

Kosten: 
€ 235 

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig): 
1x in de 2/3 jaar 

SOOB-subsidie: 
Niet 

Code 95: 
Niet 

Inclusief lesboek Exclusief examen Locatie examen: Incompany Certificaat: geldig t/m 2025
Cursus branche: ADR-certificaat (basis) Lesdagen: 3 Kosten: 560

Op aanvraag

Voor wie:
Voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren die verpakt zijn in stukgoedverpakkingen tot 450 liter/400 kilo. Deze opleiding is ook verplicht te volgen door chauffeurs die gevaarlijke stoffen in tankwagens vervoeren.

Wat houdt de cursus in:
Het veilig en verantwoord omgaan met gevaarlijke stoffen in verpakkingen tijdens laden, lossen wen vervoeren van deze stoffen.

Hoelang duurt de cursus:
3 dagen + 1 dag voor tankvervoer

Locatie van de cursus:
Incompany.

Examen:
Ja

Certificaat:
Ja

Kosten:
€560 + aanvullende kosten voor de module tankvervoer. Meer informatie hierover kun je aanvragen via de button. 

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
Elke vijf jaar. 

SOOB-subsidie:
Ja

Code 95:
Ja

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Incompany Certificaat: geldig t/m 2028
Gasmetingen Lesdagen Kosten
Cursus branche: Middelbare Gasmeetkunde (MGK) Lesdagen: 4 Kosten: 1870

Voor wie: 
Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die te maken krijgen met gevaarlijke dampen in transporteenheden/containers. Daarbij kunnen we denken aan medewerkers in de haven en op terreinen van bedrijven die producten uit de hele wereld ontvangen. Maar ook medewerkers die inspecties verrichten worden geconfronteerd met de aanwezigheid van gevaarlijke dampen. 

Wat houdt de cursus in: 
Je leert containers bemeten.   

Waarom: 
Containers bevatten gevaarlijke gassen, waarvan onbekend is om welke gassen het gaat en wat de te verwachten concentratie is (gecontroleerd risico). Het is daarom belangrijk metingen op correcte wijze uit te voeren, te interpreteren en te rapporteren.  

Hoelang duurt de cursus:  
4 dagen incl. praktijk

Locatie van de cursus: 
Incompany.

Examen: 
Theorie examen bij PBNA en een praktijkexamen. 

Certificaat: 
Ja 

Kosten: 
€1870 exclusief BTW en inclusief examen. Praktijkexamen: €275 + theorie-examen: €150 

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig): 
1 x per 3 jaar

SOOB-subsidie: 
Niet 

Code 95: 
Niet 

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: PBNA Certificaat: geldig t/m 2026
Cursus branche: Lagere gasmeetkunde Lesdagen: 1,5 Kosten: 720

Voor wie:  
Bemeten van container in catogatie A, waarbij aanwezigheid van gas en samenstelling al bekend is. Let op! Een lagere gasmeetkunde mag enkel zijn werkzaamheden doen onder verantwoordelijkheid van een MGK-medewerker. 

Wat houdt de cursus in:
Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die te maken krijgen met gevaarlijke dampen in transporteenheden/containers en andere besloten ruimtes. Daarbij kunnen we denken aan medewerkers in de haven en op terreinen van bedrijven die producten vanuit de hele wereld ontvangen, maar ook medewerkers die inspecties verrichten worden geconfronteerd met de aanwezigheid van gevaarlijke dampen. 
Door het volgen van deze opleiding zijn de deelnemers in staat en bevoegd om categorie A -zeecontainers op een veilige en verantwoordelijke wijze te meten. 

Waarom: 
De categorie A-containers bevatten gevaarlijke gassen, waarvan bekend is om welke gassen het gaat en wat de te verwachten concentratie is (gecontroleerd risico). Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je de resultaten van de metingen op een correcte wijze interpreteert en rapporteert aan derden. 

Hoelang duurt de cursus: 
1,5 dag 

Locatie van de cursus:
Incompany 

Examen: 
Ja, van ons zelf

Certificaat: 
Ja 

Kosten: 
€720 cursus inclusief examen,   

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
 
3 jaar

SOOB-subsidie: 
Niet.

Code 95: 
Niet.  

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Incompany Certificaat: geldig t/m 2026
Afvalstoffen Lesdagen Kosten
Cursus branche: VIHB Lesdagen: 1 Kosten: 620

Voor wie: 
Voor ondernemers die een bedrijf willen starten en te maken krijgen met afvalstoffen. Deze opleiding is ook voor vervoerders, inzamelaars, handelaren en bemiddelaars van afvalstoffen. Oftewel: iedereen die zich op bepaalde wijze bezighoudt met het handelen of bemiddelen rondom afvalstoffen. En dat is een ruim begrip! Let op: bedrijven die in het bezit zijn van een vergunning beroepsgoederenvervoer zijn vrijgesteld.  

Wat houdt de cursus in: 
Je leert alles rondom de wet- en regelgeving voor afvalstoffen.  

Waarom: 
Deze opleiding is vereist vanuit de wet.  

Hoelang duurt de cursus: 
1 dag. 

Locatie van de cursus:  
Op een locatie bij jou in de buurt en soms online.

Examen: 
Optioneel, kosten zijn dan €150,80 per examen. 

Certificaat:
Ja.

Kosten: 
€620 voor de cursus exclusief examen en €150,80 per examen.

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig): 
Certificaat blijft voor altijd geldig.  

SOOB-subsidie: 
Niet. 

Code 95: 
Niet. 

Inclusief lesboek Exclusief examen Locatie examen: Online
Cursus branche: Medewerker milieustraat Lesdagen: 2 Kosten: 620

Voor wie:
Deze cursus is voor mensen die werkzaam zijn of starten met hun baan in de milieustraat waarbij zij niet-gevaarlijke afvalstoffen van burgers zullen ontvangen. Zij zorgen voor de juiste manier van het aanbieden van afvalstoffen en houden toezicht. Daarnaast geven zij aan wanneer verpakkingen of containers met afvalstoffen op de juiste manier gevuld zijn en dragen zorg voor nieuwe opslagvoorzieningen. Ook houden zij zicht op een goed verloop van inkomende en uitgaande bezoekers van de milieustraat en proberen te voorkomen dat risicovolle situaties ontstaan wanneer er veel mensen tegelijk op de milieustraat aanwezig zijn.

Wat houdt de cursus in:
Je leert op een juiste manier toezicht te houden op het aannemen en verwerken van niet-gevaarlijke afvalstoffen.

Waarom:
Het is jouw taak om te zorgen voor een (milieu)veilige verwerking van niet-gevaarlijke afvalstoffen zodat er geen incidenten en risicovolle situaties ontstaan.

Hoelang duurt de cursus:
2 dagen

Locatie van de cursus:
Overal in het land of incompany (op aanvraag).

Examen:
Ja, eigen examen

Certificaat:
Ja

Kosten:
€620, inclusief examen

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
5 jaar (daarna herhalen)

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Niet. 

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Incompany Certificaat: geldig t/m 2028
Cursus branche: Medewerker gevaarlijk afval A Lesdagen: 3 Kosten: 790

Voor wie:
Mensen die gevaarlijke afvalstoffen ontvangen, sorteren verpakken etiketteren en gereed voor verzending maken zijn bijvoorbeeld medewerkers van de gemeentelijke milieustraat. Deze cursus is geschikt voor mensen die met regelmaat omgaan met gevaarlijke stoffen. Zij dienen basiskennis te hebben om op een verantwoorde wijze met deze stoffen om te gaan. Deze opleiding is verplicht vanuit de wet.

Wat houdt de cursus in:
Je leert alle ins en out van de gemeentelijke milieustraat.

Waarom:
Deze opleiding gaat verder dan de awareness training. Mede op grond van 1.3 van het ADR, geldt dat je deze opleiding moet hebben volbracht.

Hoelang duurt de cursus:
3 dagen, inclusief examen.

Locatie van de cursus:
Incompany in de eigen gemeente of met een aantal gemeenten gezamenlijk (op aanvraag).

Examen:
Ja

Certificaat:
Ja

Kosten:
€790, inclusief examen

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
We adviseren de opleiding jaarlijks of tweejaarlijks te herhalen.

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Niet. 

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Zie informatie Certificaat: geldig t/m 2025
Cursus branche: Medewerker gevaarlijk afval B Lesdagen: 2 Kosten: 470

Voor wie:
Deze cursus is voor iedereen die werkzaam is in een milieustraat of een afvalstoffen-depot en een leidinggevende taak heeft. Zij dienen deze opleiding te volgen. Dat geldt ook voor medewerkers die belast zijn met het afvaltransport van gevaarlijke stoffen en gevaarlijk afval.

Wat houdt de cursus in:
Je leert over gevaarlijke stoffen en hoe deze van elkaar gescheiden te houden. Maar ook over de administratie en hoe je medewerkers op de juiste manier aanstuurt.

Waarom:
Als leidinggevende is het belangrijk dat jij én je medewerkers weten hoe je gevaarlijke stoffen herkent en hoe je hiermee omgaat.

Hoelang duurt de cursus:
2 dagen, inclusief examen

Locatie van de cursus:
Incompany in de eigen gemeente of met een aantal gemeenten gezamenlijk (op aanvraag).

Examen:
Ja

Certificaat:
Ja

Kosten:
€470, inclusief examen

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
We adviseren de opleiding jaarlijks of tweejaarlijks te herhalen.

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Niet. 

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Zie informatie Certificaat: geldig t/m 2025
Cursus branche: Medewerker en Depothouder gevaarlijk afval (A + B) Lesdagen: 4 Kosten: 1050

Voor wie:
Mensen die met regelmaat omgaan met gevaarlijke afvalstoffen dienen basiskennis te hebben om op een verantwoorde wijze met gevaarlijke stoffen om te gaan.

Wat houdt de cursus in:
Als je nog geen ervaring hebt en als depothouder wil functioneren, leer je in deze cursussen hoe je als medewerker in de milieustraat omgaat met gevaarlijke stoffen én als depothouder. Zo leer je waar je verantwoordelijkheden liggen en ook wat de gevaren in de milieustraat zijn, als het gaat om gevaarlijke stoffen.

Waarom:
Je leert over alle aspecten die een medewerker moet kennen en als de depothouder. Deze kennis hebben we in deze twee cursussen gecombineerd.

Hoelang duurt de cursus:
4 dagen

Locatie van de cursus:
Incompany in de eigen gemeente of met een aantal gemeenten gezamenlijk (op aanvraag).

Examen:
Ja, doen we zelf

Certificaat:
Ja

Kosten:
€1050, inclusief examen

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
We adviseren de opleiding jaarlijks of tweejaarlijks te herhalen.

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Niet. 

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Zie informatie Certificaat: geldig t/m 2025
Cursus branche: Asbestherkenning Lesdagen: 0,5 Kosten: 150

Op aanvraag

Voor wie:
Medewerkers van de milieustraat en gemeentedepots kunnen geconfronteerd worden met asbest, bijvoorbeeld tijdens hun werk. Daarom is het van belang dat zij leren over het herkennen van asbest en in welke voorwerpen of producten asbest vaak voorkomt. Het is voor hen belangrijk een instructie hiervan te hebben bijgewoond. Een examen afleggen is vervolgens niet verplicht.

Wat houdt de cursus in:
In het kader van veilig werken is het belangrijk dat medewerkers van de milieustraat of gemeentedepot weten hoe om te gaan met asbest. Deze inleiding geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

Waarom:
Voor je eigen én andermans veiligheid is veilig omgaan met asbest belangrijk.

Hoelang duurt de cursus:
0,5 dag

Locatie van de cursus:
Op een locatie naar keuze.

Examen:
Optioneel.

Certificaat:
Certificaat van deelname.

Kosten:
€150, exclusief examen. Het examen is optioneel.

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
Niet van toepassing. 

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Niet. 

Inclusief lesboek Exclusief examen Locatie examen: Locatie naar keuze
Arbo en Veiligheid Lesdagen Kosten
Cursus branche: VCA-basisveiligheid Lesdagen: 1,5 Kosten: 420

Voor wie:
Een VCA-certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen bij installaties.

Wat houdt de cursus in:
We lopen alle aspecten rondom veilig op locatie werken met je na.

Waarom:
Het is geen wettelijke verplichting om een VCA-certificaat te halen. Maar stakeholders kunnen een VCA-certificering eisen in bijvoorbeeld aanbestedingen óf aannemers (bedrijven) kiezen er zelf voor om met een VCA-certificaat aan te tonen dat zij veiligheid en gezondheid op de werkvloer belangrijk vinden.

Hoelang duurt de cursus:
1,5 dag

Locatie van de cursus:
Incompany of op een locatie naar wens.

Examen:
Ja, bij PBNA.

Certificaat:
Ja.

Kosten:
€420, inclusief examen

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
10 jaar.

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Ja

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Bij PBNA Certificaat: geldig t/m 2033
Cursus branche: VCA-Vol Lesdagen: 1,5 Kosten: 560

Voor wie:
Als operationeel leidinggevende is het belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Dat kan met een VCA-Vol certificaat. VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen of bij installaties.

Wat houdt de cursus in:
Je leert alle aspecten van veiligheid en verantwoordelijkheden als operationeel leidinggevende.

Waarom:
Met deze opleiding ben je in staat veiligheidsinstructies aan medewerkers te geven zodat zij op een veilige manier hun werk kunnen doen. Jij bent als leidinggevende verantwoordelijk voor de waarborging van de veiligheid van jouw personeel op een werkplaats.

Hoelang duurt de cursus:
1,5 dag

Locatie van de cursus:

Examen:
Ja - bij het PBNA.

Certificaat:
Ja.

Kosten:
€560, inclusief examen.

Herhaling (hoelang is het certificaat geldig):
10 jaar.

SOOB-subsidie:
Niet. 

Code 95:
Ja.

Inclusief lesboek Inclusief examen Locatie examen: Bij PBNA Certificaat: geldig t/m 2033