Bedrijven in de bouw, installatietechniek en industrie

Grip op risico's en goed voorbereid op nieuwe wet- en regelgeving

Technische sectoren werken al sinds het begin van de vorige eeuw met normen en standaarden. Waarom? Producten en diensten moeten aan kwaliteitseisen voldoen zodat ze perfect op elkaar aansluiten. Tegenwoordig spelen er veel meer eisen: veilig en gezondheid, duurzaamheid, milieu, MVO én natuurlijk informatiebeveiliging en privacy. Wat heb je nodig om succesvol te zijn en te blijven? Een professionele partner die je bij de hand neemt, zonder verrassingen. QVOX werkt praktisch én pragmatisch. Gewoon en precies wat technische bedrijven nodig hebben om het werk goed uit te kunnen blijven voeren. 

 

 

Onze werkwijze in 4 stappen

Stap 1: kennismaken en sparren met een professional

Iedere samenwerking begint met een persoonlijke kennismaking mét een deskundige adviseur bij jou op locatie of via een online meeting. Zo kun je direct sparren met een professional. Daarna krijg je een samenwerkingsvoorstel op maat met onze visie en werkwijze. 

Stap 2: investeren door te inventariseren

Een goede inventarisatie is de beste investering in een succesvolle samenwerking. Samen stellen we vast wat er gedaan moet worden en hoe we dat het beste kunnen realiseren. Het resultaat is een plan van aanpak met een duidelijk spoor en aandacht voor risico's en kansen.

Stap 3: het spoor naar succes

Na een gezamenlijke aftrap gaan we aan de slag. Dat kan in de vorm van een implementatie- of een serviceproject zijn. Bij een implementatieproject realiseren wij iets nieuws, zoals een certificering. Bij een serviceproject besteed je servicetaken en verantwoordelijkheden uit aan QVOX en nemen wij het onderhoud van jouw certificeringen in beheer. Compliance, certificering en risicomanagement zijn vaak onbekende terreinen. Maar voor QVOX is dit de dagelijkse leefomgeving. Wij nemen verantwoordelijkheid en trekken het juiste spoor met tussentijdse evaluatiemomenten en mijlpalen. Je werkt met een vaste contactpersoon en adviseur(s) die bekend zijn met jouw branche. Hierdoor is de continuïteit gewaarborgd en hebben we altijd de juiste kennis beschikbaar voor een succesvolle samenwerking.

Stap 4: luisteren en bijsturen

Luisteren en bijsturen is cruciaal in een zakelijke relatie. Organisaties zijn aan veranderingen onderhevig, QVOX beweegt daar proactief in mee. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Iets wat absoluut wordt gewaardeerd door klanten waar we inmiddels jarenlange partnerships mee hebben opgebouwd. 

Techniek brancheteam: alle disciplines bij één leverancier

Het QVOX Techniekteam is binnen QVOX een toegewijde groep adviseurs gespecialiseerd in de sectoren bouw, installatietechniek en industrie. Door nauwe samenwerking binnen één brancheteam kennen we niet alleen elkaar goed, maar hebben we ook een scherp inzicht in de uitdagingen en kansen binnen de technische sector. Dit stelt ons in staat om snel te schakelen en continu op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.

Onze adviseurs kennen de klanten en houden elkaar scherp. Hierdoor werken we aan een sterking binding met elkaar én met jouw bedrijf. Wij begrijpen je unieke wensen en behoeften. Voor het Techniek Adviesteam betekent dit dat we niet alleen adviseurs zijn; we zijn partners voor succes, samen trekken wij het juiste spoor.

Ken je onze QTALK podcasts al?


Veiligheid op de werkvloer is een belangrijk thema. We hebben het dan over fysieke veiligheid, maar ook over sociale veiligheid. Ben jij op de hoogte van wat er speelt binnen en buiten jouw bedrijf? Hoe waarborg je de veiligheid van personeel op de bouwplaats? En welke rol speelt jouw bedrijf in de veiligheid van de omgeving, bijvoorbeeld omdat je te maken hebt met uitstoot en gevaarlijke stoffen?

We bespreken het in de miniserie over "Veiligheid in en rondom organisaties". Je vindt het via #QTALK in jouw favoriete podcast-app of luister hier direct

QTALK podcast: Veiligheid in en rondom organisaties
QVOX biedt hulp op maat
Academy
Academy:

Opleidingen

Training en opleiding die jou verder helpen  

Neem met vertrouwen verantwoordelijkheid en word een waardevolle kracht binnen je organisatie. Bij QVOX Academy leiden we professionals op tot vakspecialisten. Ontwikkel vaardigheden en verdiep je kennis van normen, wetten en voorschriften op een manier die perfect bij jou past.

Normen
Normen:

Projecten

Certificeren én verbeteren zonder gedoe

Wil je certificeren zonder stress? Streef je naar blijvende verbeteringen? Kies dan voor onze projectspecialisten en start een implementatieproject. Samen banen we de weg naar het gewenste resultaat. Met vastberadenheid en kracht, zonder onaangename verrassingen.

Expertise
Expertise:

Services

Grip op je bedrijfsvoering blijven houden

Vertrouw op onze services om je certificering te behouden. De ervaren QVOX-professionals zorgen voor tijdige en effectieve uitvoering van certificeringstaken, terwijl we je op de hoogte houden van veranderingen in wet- en regelgeving. Daardoor houd je niet alleen grip op je certificering, maar ook op je bedrijfsvoering! Laat ons jou ontzorgen en kansen signaleren voor een pad naar meer zekerheid en succes.

Onze kennis en ervaring versterken jouw positie

één partner voor kwaliteit, veiligheid & gezondheid,
milieu & duurzaamheid en informatiebeveiliging & privacy

Meer weten?
Vraag een offerte aan
offerte aanvragen
Bel ons
Deze technische organisaties hebben gekozen voor kwaliteit
Bouw en infra

Veiligheid & gezondheid is een kernthema in de bouw. De VCA-certificering heeft in 1997 een impuls gegeven aan de instrumentele kant van veiligheid, zoals het gebruik van PBM, keuringen en inspecties. De laatste jaren verschuift dit met steun van de Governance Code Veiligheid Bouw naar meer bewustzijn en versterking van de veiligheidscultuur. Ook opdrachtgevers dragen hier aan bij via Veiligheid In Aanbestedingen (VIA). Safety Culture Ladder is de nieuwe standaard geworden. QVOX ondersteunt dit en draagt bij aan versterking van fysieke en sociale veiligheid in de bouw.

Er wordt van bouwondernemers verwacht dat zij duurzaam denken en handelen. Dat zie je ook terug in contractvormen zoals UAV-GC en het gebruik van de CO2 Prestatieladder en de MVO Prestatieladder. Hoe houd je dan alle ontwikkelingen in beeld? Denk bijvoorbeeld aan CSRD, ISSC en NIS2. Naast de bekende certificeringen zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en ISO 45001 leidt dit tot steeds meer druk op de QHSE-afdelingen.

QVOX kent de uitdagingen van bouworganisaties en helpt hen om samen met de QHSE-managers certificering en compliance zo efficiënt mogelijk te beheren. Onze services bieden hiervoor passende oplossingen met heldere afspraken en gegarandeerde continuïteit.

Industrie en transport

In een wereld waar logistieke ketens steeds complexer worden, bieden certificeringsprocessen een gestandaardiseerd kader om ervoor te zorgen dat transportactiviteiten voldoen aan internationale normen en regelgeving, zoals ISO 9001.

Voor producten die moeten voldoen aan specifieke voorschriften, zoals gevaarlijke stoffen, is certificering - ISO 140001 voor milieumanagement -  essentieel om de risico's voor mens en milieu te minimaliseren.

Maar denk ook aan ISO 45001: Gezondheid en veiligheid op het werk, om ervoor te zorgen dat veiligheidsmaatregelen worden geïmplementeerd en gevolgd. Voor ADR, vervoer van (gevaarlijke) stoffen en tankreinigers wordt ook vereist dat zij voldoen aan de juiste opleiding en hun certificaat ook up-to-date houden. Kijk voor meer informatie over deze opleidingen in de QVOX Academy

Installatietechniek

QVOX is door Techniek Nederland geselecteerd als adviesbureau voor de CO-certificering. Die kun je behalen via een BRL 6000-25, KIWA K25000 of STEK F-Gassen certificering. Wij bieden een klant-en-klaar pakket met deskundige ondersteuning waarmee je eenvoudig en efficiënt de gewenste CO-certificering kunt behalen én behouden.

Maar dat is niet het enige dat wij doen in de installatiebranche. Wet- en regelgeving is constant in beweging en wij anticiperen hierop. Installatiebedrijven in het MKB kunnen bij ons terecht voor vrijwel alle keurmerken zoals VCA, SCIOS, diverse BRL-normen (zoals BRL 100 en BRL 6000) en CCV Borg en BMI. Grote installatiebedrijven ondersteunen wij ook met ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en de Safety Culture Ladder. Daarnaast bieden we trainingen aan voor o.a. het omgaan met gevaarlijke stoffen en verzorgen wij de Arbo RI&E's van installatiebedrijven.

QVOX zorgt ervoor dat installatiebedrijven zich niet druk hoeven te maken over certificering en nieuwe wetgeving. Wij ondersteunen meer dan 100 installatiebedrijven in het gehele land met pragmatische oplossingen die zich ruimschoots bewezen hebben.